Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:50 | 26/11/2014

 

Ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, είχε καταφέρει να διαφύγει πεζός από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αφού πυροβόλησε στον αέρα με «κοντό» καλάσνικοφ, ενώ είχε συλληφθεί ο 33χρονος οδηγός, σεσημασμένος για εκβιασμούς και ληστείες, που είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο.

Χθες στην οδό Φλέμινγκ 39 στη Νέα Φιλαδέλφεια κάτω από το μπαλκόνι ημιώροφου διαμερίσματος, βρέθηκε, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, το πολεμικό όπλο που είχε ο δράστης, ενώ σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και ένα κράνος μοτοσυκλέτας, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Η μοτοσυκλέτα που ανατράπηκε κατά την καταδίωξη, δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας ενώ είχε καλυφθεί ο αριθμός πλαισίου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ανήκει στην αδερφή του 29χρονου «Ράμπο» οπαδού του Ολυμπιακού, ο οποίος εκτίει 12ετή ποινή φυλάκισης για συνέργεια στη δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στο οπαδικό ραντεβού θανάτου της Λ. Λαυρίου στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007. Ο «Ράμπο» ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης των Δυτικών προαστίων, και πριν τη σύλληψή του στις 24 Ιανουαρίου 2013, φερόταν ως ο εκτελεστής δύο «συμβολαίων θανάτου» με το ένα να αφορά υψηλόβαθμο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τώρα υπηρετεί στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Και οι δύο επιβάτες της μοτοσυκλέτας φέρονται από τους αστυνομικούς, μέλη της ίδιας εγκληματικής φατρίας. Αν και αρχικά εκτιμήθηκε ότι θα προέβαιναν σε ληστεία πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Ν. Ιωνία, τώρα εξετάζουν τους κατοίκους στην περιοχή που εντοπίστηκαν, σε μία αναζήτηση πιθανών «υποψήφιων στόχων».

Η μοτοσυκλέτα των δραστών έχει αναδείξει ένα «κουβάρι» εγκληματικών σχέσεων. Ανήκει στην αδερφή του «Ράμπο» του 29χρονου Β.Ρ. ο οποίος  ήταν φίλος και με τον  Ι.Τ., γνωστό ως «Πιτσίλα» που είχε ερευνηθεί ως ύποπτος της διπλής δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, και είχε δολοφονηθεί έξω από ταχυφαγείο του Κορυδαλλού στις 21 Μαίου 2014. Ο «Πιτσίλας» ήταν ένα από τα άτομα του δικτύου που υπέθαλπε τον «Ράμπο».

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis