Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:01 | 29/12/2021

Περίπου τρεις χιλιάδες αστυνομικοί έχουν εμφανίσει συμπτώματα γρίπης και περισσότεροι από 1.300 διαγνώστηκαν με κορωνοιό


Εκτός υπηρεσίας είναι πάνω από έξι χιλιάδες αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη καθώς εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου Covid ή γρίπης.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», πάνω από 6.000 μέλη του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης (ΝYPD)- που αντιστοιχεί στο 17% της αστυνομικής δύναμης σε σύνολο 36.000 μέλη- δήλωσαν χθες ασθένεια καθώς τα κρούσματα από τη νόσο COVID-19 συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου τρεις χιλιάδες αστυνομικοί έχουν εμφανίσει συμπτώματα γρίπης και περισσότεροι από 1.300 διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Το ποσοστό των ασθενών που καταγράφηκαν χτες στο «Μεγάλο Μήλο» είναι διπλάσιο σε σχέση με αυτό πριν από μία εβδομάδα.

Την περασμένη Τρίτη, σχεδόν το 8% της αστυνομικής δύναμης της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά.

Όπως αναφέρει η «New York Post», από τους 2.712 αστυνομικούς που είχαν αρρωστήσει, οι 342 βρέθηκαν θετικοί στον
κορωνοϊό.

Σε ημερήσια βάση, το ποσοστό των αστυνομικών της Νέας Υόρκης που αρρωσταίνουν κυμαίνεται από 3 έως 4% -δηλαδή από 1.400 έως 1.500 αστυνομικούς. Αυτοί οι αριθμοί, ωστόσο, έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid, όπως ανέφεραν Aμερικανοί αξιωματούχοι.

Για το λόγο αυτό, η αστυνομική υπηρεσία της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ», δεν θα δώσει ρεπό το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με εσωτερικό memo που εστάλη χθες στους αστυνομικούς.

Το μήνα Δεκέμβριο, περισσότεροι από 1.800 αστυνομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στη νόσο COVID, αριθμός που είχε να καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2020.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, από την περασμένη εβδομάδα, το 88% όλων των εργαζομένων στην αστυνομική υπηρεσία της Νέας Υόρκης είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πηγή:  protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis