Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 03/11/2020

Αλλαγή δεδομένων από σήμερα στην καθημερινότητα και των πολιτών της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας (κίτρινη ζώνη), με την εφαρμογή των νέων μέτρων για την ανάσχεση μετάδοσης του covid-19.

Η χρήση μάσκας, πλέον είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Το βάρος των ελέγχων της πιστής εφαρμογής των νέων μέτρων, έχει αναλάβει για ακόμα μια φορά η τοπική ΕΛΑΣ. Αυτό που καθίσταται, σαφές από τους επικεφαλής της αστυνομίας, είναι πως οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και εντατικοί και εκτός του κεντρικού ιστού της πόλης των Πατρών.

«Καμία ανοχή από οποιοδήποτε και οι ελάχιστοι που δεν θα συμμορφωθούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ό,τι προβλέπει ο νόμος, απαρέγκλιτα, είτε πρόκειται για πολίτες που κινούνται στο δρόμο, είτε για υπαλλήλους καταστημάτων, είτε και τα ίδια τα καταστήματα απαρέγκλιτα», δηλώνει στην «Π» ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας ταξιάρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, απευθυνόμενους όχι μόνο στους Αχαϊούς, αλλά στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά πως «Οπως δείξαμε όλοι στην πρώτη φάση της επιδημίας υπευθυνότητα, πρέπει να την επιδείξουμε και τώρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Δεν κυνηγάμε τον κόσμο για να του επιβάλλουμε πρόστιμα. Τον ιό κυνηγάμε».

Η αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό, αυτομάτως ανεβάζει και το επίπεδο των ελέγχων από την ΕΛΑΣ σε καθημερινή 24ωρη βάση πλέον, σε όλες τις Διευθύνσεις της Αστυνομίας και της Περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Ο εντοπισμός κρουσμάτων σε οικισμό των Ρομά, έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου, ωστόσο όπως πληροφορείται η «Π», οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή οδηγιών για επιβολή νέων μέτρων αστυνόμευσης των «ευαίσθητων» περιοχών στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, αλλά και ευρύτερα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο, πως από την αρχή της πανδημίας, οι επιτελείς και οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, έχουν καταφέρει με εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους και ταυτόχρονα με ενημέρωση των πολιτών να «κρατήσουν» την περιοχή, που χαρακτηρίζεται «δύσκολη» ως προς τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά (Ρομά, αλλοδαποί εργάτες γης κ.λπ.), που εμφανίζει.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis