Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 17/12/2015

Στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και των τζιχαντιστών έχουν μπει και οι ελεύθεροι σκοπευτές της Βρετανίας.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της SAS βρίσκονται σε σημεία κλειδιά προκειμένου να μπορέσουν να φρενάρουν τις δράσεις των τζιχαντιστών.
Μάλιστα σύμφωνα με τους Βρετανούς οι ελεύθεροι σκοπευτές σημειώνουν επιτυχίες κατά των τζιχαντιστών και ο ρόλος τους είναι καθοριστικός αφού μπορούν και αποτρέπουν ακόμα και επιθέσεις από καμικάζι. 

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο φως η ιστορία ενός ελεύθερου σκοπευτή της SAS, ο οποίος με τρεις σφαίρες εξολόθρευσε 5 τζιχαντιστές καμικάζι. Οπως ανέφερε ο ίδιος βρισκόταν στο Ιράκ κοντά σε ένα χώρο, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως οι τζιχαντιστες τον χρησιμοποιούσαν για παρασκευή βομβών. 

Οπως αναφέρει ο ελεύθερος σκοπευτής ενώ παρακολουθούσε τον χώρο είδε ξαφνικά πέντε άτομα, τα οποία ήταν πολύ βαριά ντυμένα για την εποχή. Αμέσως το θεώρησε ύποπτο. Από απόσταση 800  μέτρων που βρισκόταν παρακολουθούσε μέσα από την διόπτρα του όπλου του τις κινήσεις των υπόπτων. Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα μόλις ο ελεύθερος σκοπευτής (με δεκαετή εμπειρία) κατάλαβε πως μέσα από στα βαριά ρούχα οι 5 ανδρών έκρυβαν γιλέκα γεμάτα εκρηκτικά, αποφάσισε να πυροβολήσει τον ένα στο στήθος. Μόλις η σφαίρα χτύπησε τον άνδρα εκείνος ανατινάχθηκε. Από την έκρηξη σκοτώθηκε τόσο ο καμικάζι όσο και ένας ακόμα.
Οι άλλοι δύο τζιχαντιστές προσπάθησαν να ξεφύγουν και να ξαναμπούν στο κτίριο.
Η αντίδραση του ελεύθερου σκοπευτή ήταν άμεση. Σημάδεψε τους στόχους και με δύο πυροβολισμούς τους εξολόθρευσε. 

Σύμφωνα πάντως με αξιωματικό της SAS αυτό το περιστατικό είναι κάτι σύνηθες για τους ελεύθερους σκοπευτές. Σκοπός τους είναι να εντοπίζουν βομβιστές και καμικάζι και να αποτρέπουν πιθανές επιθέσεις.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis