Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:05 | 21/01/2015

 

Από τον περασμένο Νοέμβριο δρούσε στη Ρόδο η εξαμελής ελληνοαλβανική συμμορία που χτυπούσε επιχειρήσεις και εξοχικά και πωλούσε τα κλοπιμαία σε τρεις κλεπταποδόχους. Τέλος στη δράση της έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αλλά εκτός από τις έξι διαρρήξεις που εξιχνιάστηκαν ερευνώνται και άλλες.

Τρία από τα μέλη της σπείρας προσήχθησαν στην Ασφάλεια και παραδέχθηκαν τις κλοπές, αλλά δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου. Στα σπίτια δυο Αλβανών ηλικίας 17 και 28 χρόνων που είναι συγγενείς, βρέθηκαν αντικείμενα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και η προέλευσή τους ερευνάται. Στις κλοπές συμμετείχαν και τρεις Έλληνες, δυο άνδρες ηλικίας 17 και 63 χρόνων και μια 29χρονη γυναίκα, καθώς και ένα ακόμη άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί.

Από τις αρχές ως τα μέσα Νοεμβρίου, οι κακοποιοί διέρρηξαν δυο εξοχικά στην περιοχή Απολλακιά και από το ένα άρπαξαν χρήματα και μία τηλεόραση. Οι υπόλοιπες κλοπές έγιναν το διήμερο 11 ως 13 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, διέρρηξαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή Γεννάδι από το οποίο πήραν τα κλειδιά μιας επιχείρησης, μπήκαν μέσα και έκλεψαν χρήματα, έναν φορητό υπολογιστή και προσωπικά αντικείμενα. Μετά διέρρηξαν ένα μίνι μάρκετ, ένα εστιατόριο και ένα καφενείο στην περιοχή Κατταβιά και άρπαξαν χρήματα, διάφορα προϊόντα και μια τηλεόραση. Παράλληλα, τρύπωσαν στα σπίτια δυο γυναικών στο Γεννάδι και το Λαχανιά, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Οι κλεμμένες τηλεοράσεις και ο υπολογιστής βρέθηκαν στην κατοχή δυο Αλβανών ηλικίας 42 και 45 χρόνων και ενός 26χρονου Έλληνα που τα είχαν αγοράσει από τους δράστες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. Τα έξι μέλη της σπείρας κατηγορούνται για κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

http://www.protothema.gr

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis