Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:43 | 24/11/2021

Στα πλαίσια αυτά και μετά από συνεχείς οχλήσεις συναδέλφων μας που υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για μια ακόμη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να καταγγείλουμε πως σε Τμήματα της πόλης μας και προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα μέτρα (σκοπιές, αναίτιες φυλάξεις ανηλίκων σε νοσοκομεία, ενίσχυση δικαστηρίων και ΥΜΕΔΙΘ κλπ) δεν χορηγούν τις δικαιούμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό τους και δεν τοποθετούν Αστυνομικούς Σκοπούς στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαλή διεξαγωγή της Υπηρεσίας και την ασφάλεια των συναδέλφων μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά είναι τα τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως εύκολα κανείς μπορεί να συμπεράνει, εδώ και καιρό η Διοίκηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας δεν φαίνεται να έχει κάνει κάποια ενέργεια προκειμένου το θέμα-πάρεργο της φύλαξης ανηλίκων στα Νοσοκομεία από Αστυνομικούς να σταματήσει, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετικά ενθαρρυντική νομοθεσία. 

Παρακολουθώντας στενά το θέμα διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν εβδομάδες κατά τις οποίες τα νούμερα φύλαξης ανηλίκων ξεπερνούσαν τα 150!

Οι εντολές φύλαξης έρχονται καθυστερημένα και σε ανύποπτο χρόνο, με αποτέλεσμα να τροποποιείται συνεχώς η υπηρεσία.

Αυτό από μόνο του αποτελεί τροχοπέδη σε όλες τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης αυτής, αλλά και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Θ., καθόσον καλούνται πλέον όλο και πιο συχνά να συνδράμουν το ταλαιπωρημένο προσωπικό της εν λόγω Διεύθυνσης.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν προτιμούμε να μην φυλάμε τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, καταργώντας βασικές και στοιχειώδης λειτουργίες της ασφάλειας τους, προκειμένου να φυλαχθουν οι προαναφερόμενοι στόχοι.

Από την άλλη πλευρά είναι εξαίρετες οι προσπάθειες που γίνονται από τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων προκειμένου να δώσουν ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό τους, αλλά η Διοίκηση της Διεύθυνσης τους δεν φαίνεται να ακολουθεί!

Πρόσφατα καταγγείλαμε την καθυστερημένη υποβολή στα Α.Τ. των μέτρων τάξης σε γνωστές αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στην έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και στην τροποποίηση υπηρεσιών, ακόμα και στη ΠΑΡΑΝΟΜΗ ανάκληση των ημερήσιων αναπαύσεων, με την ανοχή της εν θέματι προϊστάμενης Υπηρεσίας.

Αναμένουμε από την ηγεσία της συγκεκριμένης Διεύθυνσης να προβεί σε ενέργειες, οι οποίες θα επιλύσουν την αναφερόμενη τραγική κατάσταση των Υπηρεσιών της , το "μάρμαρο" της οποίας το πληρώνουν οι συνάδελφοι…

Θεσσαλονίκη, 23-11-2021

Ε.Μ.Α.Σ.

πρώτα ο ΣΥΝάδελφος!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis