Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 31/01/2018

Εμπλοκή σε ποινική υπόθεση που απασχόλησε πριν από μερικές εβδομάδες την επικαιρότητα φέρεται να έχει ο ηλικίας περίπου 30 ετών Αφγανός, που συνελήφθη το Σάββατο να μεταφέρει στο σακίδιό του πάνω από 70 πυροκροτητές, δύο γκαζάκια, φιτίλι και ένα στουπί.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους που μίλησαν στην «Κ» με τον όρο της ανωνυμίας, πρόκειται για υπόθεση που δεν συνδέεται με ζητήματα τρομοκρατίας ή κρατικής ασφάλειας και ερευνάται από τους αξιωματικούς του 11ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Ο αλλοδαπός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, μετά καταγγελία υπαλλήλων του εστιατορίου στον Λυκαβηττό. Οπως είπαν στους αστυνομικούς, ο αλλοδαπός αφού γευμάτισε στο κατάστημα αποπειράθηκε να φύγει χωρίς να πληρώσει. Οδηγήθηκε αρχικά στο Α.Τ. Εξαρχείων και αρχικά ανακρίθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ερεύνησαν το σακίδιό του και κατέγραψαν το περιεχόμενό του.

[custom:google-ads]

Λόγω της ιδιαιτερότητας και του όγκου των ευρημάτων παραδόθηκε τελικά στην Αντιτρομοκρατική, η οποία ανέλαβε την έρευνα. Ο συλληφθείς ήταν ρακένδυτος, δεν μιλάει ελληνικά (παρά μόνο ελάχιστα αγγλικά) και, σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε σε παράπηγμα, σε πόλη των Μεσογείων. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί τέσσερις φορές για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών» και τη στιγμή της σύλληψής του είχε στην κατοχή του αίτημα χορήγησης πολιτικού Ασύλου. Σ’ αυτό αναφέρεται ότι είναι ηλικίας 19 ετών παρότι οι αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα θεωρούν ότι είναι πάνω από 30.

Εξακολουθεί να ερευνάται το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να εκτελούσε χρέη μεταφορέα των πυροκροτητών για λογαριασμό ατόμων που κινούνται στην παρανομία, ενδεχομένως δε και αντιεξουσιαστών. Εξάλλου, φέρεται να έχει θεαθεί σε κατάληψη της οδού Καλλιδρομίου, ενώ ανάρτηση σχετική με την σύλληψή του υπήρξε στο Athens Indymedia. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της έρευνας, οι πυροκροτητές είναι όμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται σε λατομικές εργασίες και επομένως ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο αλλοδαπός να τους έκλεψε από «νταμάρι» της Ανατολικής Αττικής με σκοπό να τους πουλήσει.

Γιάννης Σουλιώτης 

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis