Ενάντια στην μεταφορά πυροσβεστών στα αεροδρόμια της Fraport η ΑΔΕΔΥ

TA AITHMATA THΣ
Ενάντια στην μεταφορά πυροσβεστών στα αεροδρόμια της Fraport η ΑΔΕΔΥ

Σε μία μέρα και με μια απόφαση χαρακτηρίστηκε πλεονάζον και χωρίς τη θέλησή του το 1/3 της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης, φυσικά χωρίς τη θέλησή του και τελεί υπό καθεστώς απομάκρυνσης – μετάθεσης αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική της ανακοίνωση για την μεταφορά πυροσβεστών στα αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στην Fraport.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μειώνεται η οργανική δύναμη της πόλης της Θεσσαλονίκης από 365 το 2016 σε 266 το 2017 (μείωση 27%). Οι ενενήντα εννιά (99) πλεονάζοντες πρόκειται να διατεθούν για την στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος των 14 αεροδρομίων της εταιρίας «Fraport».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαραστέκεται και είναι κοντά στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων Πυροσβεστών και όπως αναφέρει ζητά:

    Να παραμείνουν οι 99 συνάδελφοι πυροσβέστες στην οργανική τους θέση.
    Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πυροσβεστών και να τοποθετηθούν στα ήδη υποστελεχωμένα κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος.
   Να μην μετατεθεί κανένας Έλληνας πυροσβέστης στα αεροδρόμια που εξαγόρασε η «fraport». Δεν μπορεί το Δημόσιο να επιβαρύνεται με το βάρος των εξόδων λειτουργίας των ιδιωτικών αεροδρομίων.
 

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr