Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:33 | 12/09/2017

Στις 7/9/17 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, όπως έχει πλέον καθιερωθεί να συνέρχεται τούτο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, κάθε χρόνο, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αρκετά και ενδιαφέροντα.

[custom:google-ads]

Μεταξύ αυτών  έγινε ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξέλιξη των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα και ειδικότερα για τα δυο φλέγοντα θέματα της διασφάλισης της 35ετούς παραμονής των αξιωματικών στο Σώμα με τη θέσπιση της παράλληλης επετηρίδας και των προαγωγών  των αξιωματικών από ΤΕΜΑ.

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Yπουργό, όπως χαρακτηριστικά μνημονεύεται στην σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., θεωρείται ότι τα δυο αυτά θέματα ουδόλως έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, αλλά και τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τη φυσική ηγεσία καθώς και του ιδίου κατά την πρώτη συνάντηση αρχές του έτους. 

 

Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας είναι να είναι υπαρκτός πλέον ο κίνδυνος και οι επερχόμενος κρίσεις έτους 2018, να διεξαχθούν με το υφιστάμενο άδικο και αναχρονιστικό σύστημα αξιολόγησης, που οδηγεί στην αναγκαστική αποστρατεία, αξιωματικούς όχι μόνο σε παραγωγική ηλικία, αλλά και με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας που με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, θα τους καταδικάζει στη φτώχεια με συντάξεις, κυριολεκτικά, πείνας.

Για το ζήτημα των Αξιωματικών ΤΕΜΑ, αναμένεται να γίνει άμεσα η αύξηση των οργανικών θέσεων στο βαθμό του Αστυνόμου Α’, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Υπουργός, ώστε να εξαλειφθεί η στρέβλωση που έχει δημιουργεί στην επετηρίδα σε σχέση με τους Αξιωματικούς της ΑΕΑ.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis