Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 09/02/2017

Μπροστά στην επερχόμενη νέα λαίλαπα σε βάρος του εισοδήματος μας που έρχεται με την προώθηση νέου μισθολογίου, σας καλούμε στην:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00 στην Λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών, Ερμού 95.
Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, αποφάσισε να προβεί στη σύγκληση αυτής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την πρόσκληση του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκου με στόχο την ενημέρωση τόσο των μελών της Ένωσής μας όσο και των βουλευτών του Νομού μας για την επικείμενη προώθηση και ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, νέων δυσμενών για τους ένστολους διατάξεων στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:
1. Την άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, τόσο οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον Νόμο 4093/2012 όσο και η εν μέρει αποκατάσταση του μισθολογίου μας (κατά 50%) με τον Νόμο 4307/2014. Οραματιζόμαστε ένα νέο μισθολόγιο δίκαιο, με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, χωρίς ανισότητες, που θα οδηγεί στην οικονομική αναβάθμιση των Αστυνομικών και ειδικότερα των νέων χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
α) Με αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης. Η αστυνόμευση και η ασφάλεια δεν είναι έννοιες αφηρημένες. Είναι εργασία επικίνδυνη, που η Πολιτεία πρέπει να θεσμοθετήσει.
β) Με αναγνώριση της νυκτερινής μας εργασίας με ωριαία αποζημίωση - αμοιβή μέσω κλαδικής σύμβασης.
2. Προσαρμογή του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου μας στις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού τους.
3. Επανασύσταση των 6.700 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με τον νόμο 4249/14 και άμεση προκήρυξη νέων θέσεων εισαγωγής στην Ελληνική Αστυνομία, ανάλογα με τις ανάγκες του Σώματος και με μοναδικό τρόπο εισαγωγής στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.
4. Άμεση ενημέρωση για το περιεχόμενο της υπό έκδοση εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας όσον αφορά στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου για τις καταβαλλόμενες εισφορές (μάχιμη 5ετία, αναγνώριση στρατιωτικής θητείας, αναγνώριση χρόνου σπουδών κλπ).
5. Αυστηρή εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας και άμεση διευθέτηση των προβλημάτων καθαριότητας.
6. Τέλος στις άσκοπες μετακινήσεις διμοιριών και στην απρόσκοπτη καταβολή των εκτός έδρας.
7. Άμεση επανεξέταση των σχεδίων ασφαλείας για την προστασία ευπαθών στόχων ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής των συναδέλφων μας.
8. Σταδιακή αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων, αρχής γενομένης από τις μάχιμες υπηρεσίες και έναρξη διαδικασίας ελέγχου αυτών, μέσω των ΚΤΕΟ.
9. Χρηστή διοίκηση και εξάλειψη της αυθαιρεσίας της αυθεντίας των διοικούντων, μέσω των άσκοπων ΕΔΕ, όταν εξόφθαλμα παραβιάζεται το ωράριο εργασίας Π.Δ. 394/2001, οι ημερήσιες αναπαύσεις ενώ δεν λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του εργασιακού στάτους και της ψυχολογίας των συναδέλφων.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis