Η κίνηση των απαγωγέων να χρησιμοποιήσουν μοτοσυκλέτα</strong> φαίνεται ότι πρόδωσε το DNA ενός εκ των δραστών, αφού η 27χρονη τον «αγκαλιασε» αναγκαστικά.
Το DNA ενός εκ των απαγωγέων της 27χρονης Β.Μ., διαθέτουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την υπόθεση. Το γενετικό υλικό εντοπίστηκε από στελέχη του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. στα ρούχα της ομήρου, που είχε «αγκαλιάσει» τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας, ο οποίος την είχε απελευθερώσει σε κοντινό σημείο από το σπίτι της. Μάλιστα το γενετικό υλικό ταυτοποιείται με άλλο που ανιχνεύτηκε πάνω στον φάκελο που είχαν εναποθέσει οι απαγωγείς πάνω σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην οδό Ολυμπίας στη Ν. Ιωνία.
Η κίνηση των απαγωγέων να χρησιμοποιήσουν μοτοσυκλέτα στο δεύτερο μισό της διαδρομής τους από το κρησφύγετο προς την απελευθέρωση της ομήρου, φαίνεται πως εμπεριείχε ακόμη ένα «λάθος», αφού η όμηρος ήρθε σε απόλυτη επαφή με έναν τουλάχιστον δράστη. Το DNA του μπαίνει πλέον στην τράπεζα δεδομένων των εγκληματολογικών εργαστηρίων και αποτελεί ισχυρό όπλο στην «φαρέτρα» των αστυνομικών για άμεση μελλοντική του χρήση.
Είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στους αστυνομικούς η αποκάλυψη της ομήρου, αμέσως μετά την ελευθέρωσή της, ότι είχε «αγκαλιάσει» τον απαγωγέας της! «Επέστρεψαν την όμηρο με μοτοσυκλέτα» αποκάλυπταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αιτιολογώντας την άμεση κίνησή τους μετά την απελευθέρωση, να την «γδύσουν», με την ελπίδα να εντοπίσουν DNA του απαγωγέα, πάνω στα ρούχα της, κάτι που αποδείχθηκε ουσιαστικό για την πορεία των ερευνών.
Το πρωί της Κυριακής, ημέρα απελευθέρωσης της 27χρονης Βαρβάρας, οι δράστες την είχαν αναγκάσει με κλειστά μάτια, να φορέσει κράνος και να επιβιβαστεί σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας από τους απαγωγείς έως το σημείο κοντά στο σπίτι της, όπου και την άφησαν. Εκεί της έβγαλε το κράνος, της είπε να μην βγάλει την κορδέλα με την οποία είχαν κλείσει τα μάτια έως ότου περνούσαν 5 λεπτά! Στη συνέχεια όταν η όμηρος έφθασε στο σπίτι της, και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν τον τρόπο μεταφοράς, της είπαν να βγάλει τα ρούχα της προκειμένου να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προς αναζήτηση γενετικού υλικού του απαγωγέα-μοτοσυκλετιστή.
Οι δράστες της αρπαγής, δύο μέρες αφού είχαν πάρει τα λύτρα των 82.500 ευρώ, το πρωί της Κυριακής, ανάγκασαν την όμηρο να δέσει τα μάτια της με μαντήλι. Αρχικά την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής μετά από περίπου μία ώρα, την έβγαλαν από αυτό και της φόρεσαν κράνος μοτοσυκλετιστή. Την καθοδήγησαν να ανέβει σε μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ένας από τους δράστες. Μετά από μισή ώρα και αφού φαίνεται να κινήθηκαν από τον περιφερειακό Γαλατσίου, έφθασαν σε πολύ μικρή απόσταση μακριά από το σπίτι της, όπου της έβγαλαν το κράνος και την εγκατέλειψαν. Σε όλη αυτή την διαδρομή, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο απαγωγέας είχε την υποστήριξη των συνεργών τους που ακολουθούσαν με άλλη μοτοσυκλέτα ίσως και αυτοκίνητο.
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, είναι σε θέση να γνωρίζουν πως η επιβίβαση της ομήρου στην μοτοσυκλέτα ήταν απόφαση της «τελευταίας στιγμής» από τους απαγωγείς. Η απόφαση αυτής της αλλαγής προήλθε, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., από τον... Μαραθώνιο! Η διαδρομή των απαγωγέων για την απελευθέρωση της ομήρου ήταν κοντινή σε αυτή των... δρομέων, ενώ συνέπεσε και χρονικά. Υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί στους δρόμους, οπότε για να αποφύγουν τυχαίο αστυνομικό έλεγχο αποφάσισαν να την επιβιβάσουν σε μοτοσυκλέτα, που θα είχε μεγαλύτερη ευχέρεια στην κίνησή τους και άμεση διαφυγή.
Ενδεχόμενο η απαγωγή να είχε και προσωπική «εκδικητική» στόχευση
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κρησφύγετου στην περιοχή των Σπάτων και της Αρτέμιδας, με την αναζήτηση οικημάτων που είχαν νοικιαστεί ή εγκαταλειφθεί πρόσφατα από τους ενοίκους τους. Παράλληλα κλιμάκιο αξιωματικών θα ταξιδεύσει στην Τρίπολη, αναζητώντας πιθανά «ποδοσφαιρικά» ίχνη στην σκόπιμη ή αθέλητη «εσωτερική» πληροφόρηση των απαγωγέων. Σε αυτό το σημείο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν πως ένα πεδίο της έρευνας αφορά το ενδεχόμενο η απαγωγή να είχε και προσωπική «εκδικητική» στόχευση πέρα από την οικονομική.
Αναμένονται επίσης, οι πιθανές επικοινωνίες που είχαν γίνει από τα «πακιστανικά» τηλέφωνα, τα οποία είχαν ενεργοποιηθεί αρκετό χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωση της απαγωγής. Το ένα τηλέφωνο, που χρησιμοποίησε ο απαγωγέας για τις διαπραγματεύσεις με τον πατέρα τού θύματος, είναι ένα καρτοκινητό, που δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό πρόσωπο. Αυτή η κάρτα sim ενεργοποίηθηκε πρώτη φορά το 2012 και έμεινε σε λειτουργία για μικρό χρονικό διάστημα. Ο αριθμός χρησιμοποιήθηκε και πάλι το 2013, αλλά τότε σε περιοχή εκτός Αττικής.
ΠΗΓΗ: thetoc.gr