Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:49 | 09/12/2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας η άσκηση μερικής εκκένωσης των νοσηλευτικών μονάδων στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ».

IMG 6038

Στόχος της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Πολιτική Προστασία και προσωπικό του Νοσοκομείου, ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του ιατρικού-νοσηλευτικού-διοικητικού-τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού του Νοσοκομείου σε έκτακτες ανάγκες.

IMG 5978

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης σεισμός της τάξης των 6,5 ρίχτερ έπληξε την πόλη και δημιουργήθηκε πυρκαγιά στο χώρο της κουζίνας, όπου εγκλωβίστηκε ο μάγειρας, ο οποίος πιθανότατα έχασε τις αισθήσεις του λόγω των αναθυμιάσεων. Η ένταση του σεισμού προκάλεσε πτώση σοβάδων με συνέπεια τον αποκλεισμό της δυτικής εξόδου του Νοσοκομείου και επίσης, παρουσιάστηκε αποκλεισμός ασθενών της Παθολογικής Κλινικής λόγω μερικής κατάρρευσης του κλιμακοστασίου και αδυναμία μετακίνησης κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς από Θάλαμο της Κλινικής. 

IMG 5913

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ένας τραυματίας ασθενής μεταφέρθηκε από τραυματιοφορείς στο σημείο διαλογής & έπειτα στη σκηνή. Ένας δεύτερος ασθενής περπατώντας με ορό συνοδευόμενος από τον συνοδό του μετέβη στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή. Ένας ακόμη χειρουργημένος ασθενής της Ορθοπεδικής Κλινικής μεταφέρθηκε από τραυματιοφορείς στο σημείο διαλογής και έπειτα στη σκηνή. Παράλληλα ο μάγειρας απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στον αύλιο χώρο του Νοσοκομείου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.

IMG 5949

Τέλος με επιτυχία έγινε ο απεγκλωβισμός κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς από την Παθολογική Κλινική μέσω δώματος, με τη μέθοδο της κεκλιμένης γέφυρας μετά από συνεργασία της ΛΕΚ με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την άσκηση παρακολούθησε ο ιατρός Δημόσιας Υγείας Δ/ντής ΕΚΕΠΥ κ.Νικόλαος Μίχος και εκπρόσωπος της 6ης Υ.ΠΕ κ.Κωνσταντίνος Καρζής.

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis