Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:43 | 26/04/2022

Με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπερνάει το 3%, πραγματοποιείται πιθανότατα αύριο η νέα έξοδος του Δημοσίου στις αγορές με την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Το βιβλίο προσφορών σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να ανοίξει αύριο το πρωί και η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός ολίγων ωρών.

Σήμερα, πάντως, οι τιμές των ομολόγων υποχώρησαν, είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 3%. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 2,47%.

Η επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου (με ανάδοχες τράπεζες τις BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan) είναι η δεύτερη έξοδος που πραγματοποιεί το Δημόσιο στις αγορές από την αρχή του έτους. Προηγήθηκε η έκδοση 10ετούς ομολόγου με την οποία το Δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,83%, ενώ οι προσφορές που είχε συγκεντρώσει από τους επενδυτές είχαν ξεπεράσει τα 15 δισ. ευρώ.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 242 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 130 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,08%, έναντι 0,79% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,29%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0653 δολ. από τα 1,076 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0674 δολ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis