Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 02/01/2015

 

Την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα South China Morning Post ανέφερε ότι συνελήφθησαν 15 άτομα, στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος πορνείας στο Πεκίνο και ενώ ενήλικες έπιναν ανθρώπινο μητρικό γάλα το οποίο θεωρείται πως έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Η Lin Jun, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Xinxinyu, κάτι σαν τη δημοφιλή online εταιρία TaskRabbit που επίσης διαθέτει την υπηρεσία, δήλωσε στους International Business Times ότι οι πελάτες «μπορούν να πιουν το γάλα απευθείας μέσω θηλασμού ή εάν ντρέπονται μπορούν να πιουν γάλα που έχει βγει με θήλαστρο».

Ίσως δεν είναι απλώς η συστολή που τους κάνει να ντρέπονται, σύμφωνα με την Wendy Haldeman, συνιδρύτρια του Pump Station, ενός κέντρου θηλασμού στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας. Θα μπορούσε να είναι η αδεξιότητα. «Σε γενικές γραμμές, οι ενήλικες δεν είναι πολύ έμπειροι στο να πίνουν γάλα από το στήθος» είπε. «Δεν πρέπει απλώς να ρουφήξεις, όπως κάνεις με το καλαμάκι. Η κίνηση του θηλασμού είναι μια πιο περίπλοκη κίνηση. Τα μωρά είναι πραγματικά πολύ καλά σε αυτή. Οι ενήλικες όχι τόσο».

Δεν είναι και τόσο παράξενο ενήλικες να ψάχνουν ανθρώπινο γάλα. «Γνωρίζω για καρκινοπαθείς άνδρες που ψάχνουν ανθρώπινο γάλα ως μια μορφή θεραπείας» είπε η Haldeman. Φαίνεται ότι οι άνδρες στη Δύση μπορούν να βρουν πολλές δικαιολογίες προκειμένου να πιουν μητρικό γάλα. Οι περισσότεροι νέοι μπαμπάδες ζητούν να δοκιμάσουν λίγο, σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο του Time.

Ωστόσο το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας μόνο αδιάφορο δεν ήταν για τους ενήλικες που θηλάζουν από γυναικείο στήθος. Λένε πως ένωσαν τις δυνάμεις τους με την αστυνομία του Πεκίνου και αρκετών ανατολικών επαρχιών σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να σταματήσουν ανθρώπους από το να πίνουν ανθρώπινο γάλα απευθείας από γυναικείο στήθος.

Η αστυνομία του Πεκίνου γνωρίζει εδώ και καιρό ότι υπάρχει αυξητική τάση του αριθμού των ανδρών που θέλουν να θηλάζουν ανθρώπινο γάλα. Η νέα μόδα στην Κίνα έγινε γνωστή το 2013. Η Telegraph, όταν η ιστορία ήρθε στη δημοσιότητα, έκανε λόγο για «καπιταλισμό που τρελάθηκε».

Στις ΗΠΑ, πολύς κόσμος είναι πρόθυμος να συζητήσει τη «γαλακτοφιλία» του ανοιχτά. Ιστοσελίδες όπως η OnlyTheBreast.com προμηθεύει κυρίως γονείς που θέλουν να δώσουν πρόσθετο μητρικό γάλα στα μωρά τους, αλλά δεν φαίνεται να σνομπάρουν τους φετιχιστές ή τουλάχιστον τους επιφυλακτικούς φετιχιστές όπως αυτός που θέλει να θηλάσει το γάλα από το στήθος σου αλλά «δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε σεξουαλικό».

Άρθρο των International Business Times επεσήμανε ότι οι Κινέζες που εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα «θήλαζαν τα μωρά τους μόνο μία φορά την ημέρα ή σταματούσαν εντελώς τον θηλασμό προκειμένου να κρατήσουν το γάλα για τους πελάτες τους». Ωστόσο αναφέρθηκε επίσης, ότι όπως κι οπουδήποτε αλλού στη γη, υπάρχουν νόμιμες τροφοί στην Κίνα που παρέχουν την υπηρεσία για πολύ χαμηλότερες τιμές και χωρίς την ύπαρξη του ερωτικού στοιχείου. Μερικές γυναίκες απλά παράγουν πολύ γάλα.

Ο θηλασμός από ανθρώπινο στήθος ελλοχεύει τυχόν κινδύνους; Η Haldeman είπε ότι υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος εμφάνισης νόσου εάν ευδοκιμούν οι κατάλληλες συνθήκες: «Εάν αυτοί οι άνδρες θήλαζαν, η μητέρα είχε μια ανοιχτή πληγή στη θηλή της και ο άνδρας μετέφερε παθογόνα που αναπτύσσονται στο αίμα, υποθέτω ότι είναι πιθανό η μητέρα να κολλήσει κάποια ασθένεια και στη συνέχεια να τη μεταφέρει στο μωρό της». Επίσης ανέφερε ότι «εάν ο άνδρας είχε ενεργές ηπατικές αλλοιώσεις στο στόμα του, αυτό θα ήταν ένα σοβαρό θέμα».

Συνεπώς, το γεγονός πως ανθρώπινο γάλα γεμίζει τα ανοιχτά στόματα των πλούσιων Κινέζων δεν είναι και τόσο ανησυχητικό, με την προϋπόθεση ότι δεν μεταδίδονται ασθένειες. Ωστόσο το ότι μερικές γυναίκες είναι προφανώς τόσο απελπισμένες για να πουλάνε τα σώματά τους και το γάλα τους, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τις αρχές περισσότερο από το ότι υπάρχουν κάποιοι παράξενοι άνδρες που θέλουν να θηλάσουν.

ΠΗΓΗ: vice.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis