Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:33 | 11/12/2016

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής με την βρετανική Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία NCA, οργανωμένο κύκλωμα με διεθνή δράση στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων και τη διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως στη Μ. Βρετανία.

AdTech Ad

Από τις Αρχές συνελήφθησαν 24 άτομα στην πλειονότητά τους Ιρανοί, όπως και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ενώ εντοπίστηκαν τρία εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων σε ολόκληρη την Αττική.

Η «ταρίφα» για Μεγάλη Βρετανία ήταν 13.000 ευρώ το άτομο και ήταν ο πιο ακριβός προορισμός λόγω των εξαιρετικά αυστηρών ελέγχων που εφαρμόζονται για την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα αυτή και ανάλογα με τον προορισμό δηλαδή αν ήταν άλλη χώρα της Βόρειας Ευρώπης το κόστος κυμαινόταν από 5.000-13.000 ευρώ. Όλα τα ταξίδια γίνονται αεροπορικώς.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε πως έχουν διακινηθεί μέσω αυτού του κυκλώματος το τελευταίο 5μηνο, τουλάχιστον 100 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Ιρανοί, Σύροι και Αφγανοί. Επίσημη παρουσίαση για την υπόθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis