Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 19/12/2021

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός στις 16-12-2021 το απόγευμα στη Λαμία, καθώς και ένας αλλοδαπός προχθες (17-12-2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Λάρισας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη αλλοδαπός – μέλος της ομάδας, ο οποίος είχε συλληφθεί την 10-11-2021 στη Λαμία, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και άλλα αδικήματα και επειδή διέμενε παράνομα στη χώρα μας, εφαρμόστηκε σε βάρος του, μετά το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας, το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η σύσταση της ομάδας και η εγκληματική της δραστηριότητα.

Πιο αναλυτικά, η συγκρότηση της συμμορίας χρονολογείται από τον Μάιο του τρέχοντος έτους έως και χθες (17-12-2021) που εξαρθρώθηκε πλήρως, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της, από τις αγοραπωλησίες – διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών που πραγματοποίησαν κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις (25.000) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους (126,3) γραμμαρίων,
  • (3) ζυγαριές ακρίβειας,
  • (25) κινητά τηλέφωνα,
  • (7) σουγιάδες και (3) μεταλλικά ξιφίδια,
  • (5) μαχαίρια επιβίωσης και (2) μεταλλικές σπάθες,
  • το χρηματικό ποσό των (3.270) ευρώ, καθώς και
  • (6) κάμερες ασφαλείας (από μία οικία), οι οποίες επόπτευαν δημόσιο χώρο και μέσω αυτών γινόταν αντιληπτή κάθε δυνατή προσέγγιση.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα των δραστών, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Σε βάρος των (4) μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κατά περίπτωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί αλλοδαπών και περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον ευρύτερο σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πάντα με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis