Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:31 | 10/03/2022

 

Υπόθεση που αφορά παράνομο στοιχηματισμό και τυχερά παιχνίδια, μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ), ενώ σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας που αφορά πέντε ιστοσελίδες.

 

Σύμφωνα με την ΔΔΗΕ, μέσω των συγκεκριμένων ιστοσελίδων γινόταν παράνομος στοιχηματισμός και διεξαγόντουσαν τυχερά παιχνίδια, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Οι ιστοσελίδες, με έδρα το εξωτερικό, εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι εταιρίες- διαχειριστές τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι ιστότοποι εντάχθηκαν στον Κατάλογο Μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Τυχερών Παιγνίων (Blacklist) που τηρεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Η ΔΔΗΕ, με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση, υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων αποτελεί ποινικό αδίκημα, κακουργηματικού χαρακτήρα και η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παιχνίδια διώκεται, επίσης, ποινικά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis