Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 13/04/2022

Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) σχετιζόμενες μεταξύ τους, υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η πρώτη υπόθεση αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών 22 και 26 ετών, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες την 5-9-2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Η δεύτερη αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, 22, 27 και 30 ετών, που διαπράχθηκε την 6-10-2021 σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο.

Τα θύματα και στις δύο υποθέσεις, είχαν τραυματισθεί από πυροβόλο όπλο και είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, όπου και νοσηλεύτηκαν.

Προανακριτικά είχαν επιληφθεί αρχικά, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά για την πρώτη υπόθεση και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής για τη δεύτερη, αλλά από την πρόοδο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι σχετίζονται μεταξύ τους και επελήφθη το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την ενδελεχή και συνδυαστική έρευνα, τα θύματα των δύο εξεταζόμενων υποθέσεων, ανήκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες που βρίσκονταν σε διαμάχη για οικονομικές διαφορές.

Προηγήθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος του 22χρονου και του 26χρονου στον Πειραιά, και ακολούθησε η δεύτερη απόπειρα σε βάρος έτερου 22χρονου, 27χρονου και 30χρονου στην Ανάβυσσο, για λόγους εκδίκησης.

Όπως εξακριβώθηκε, δράστες της πρώτης απόπειρας ανθρωποκτονίας στον Πειραιά ήταν ο 22χρονος και ο 27χρονος, εκ των θυμάτων στην Ανάβυσσο, από κοινού με έτερο 29χρονο αλλοδαπό.

Ακολούθως τα θύματα της πρώτης υπόθεσης, μετά την ανάρρωσή τους, μαζί με έτερο 27χρονο αλλοδαπό, ήταν οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο.

Σε βάρος των έξι (6) ανωτέρω αλλοδαπών, σχηματίσθηκε ενιαία δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κυρία ανάκριση και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 26χρονος.

Αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis