Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 16/07/2020

Πως οι ελληνικοί αισθητήρες της THEON SENSORS θα φτάσουν στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Την προμήθεια 10.000 δίκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας διεκδικεί η ελληνική εταιρεία ΤΗΕΟΝ SENSORS σε κοινοπρακτική συνεργασία με τον γαλλικό κολοσσό SAFRAN ELECTRONICS & DEFENSE.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος εντός των χωρών του ΝΑΤΟ, έτσι η γαλλο-ελληνική κοινοπραξία αποφάσισε να αναπτύξει ένα νέο όργανο νυχτερινής όρασης, το οποίο θα στηρίζεται σε προηγούμενα, best-seller, προϊόντα, παρουσιάζοντας ένα νέο σύστημα νυχτερινής όρασης γνωστό ως E-NΥΧ. Με αυτό το νέο δίκυαλο, οι εν λόγω εταιρίες συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη SAFRAN και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της, το E-NYX έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα NVG, τόσο από άποψη απόδοσης, όσο και από SWAP-C (Size, Weight, Power & Cost), εφόσον έχει επαυξημένο οπτικό πεδίο (Field of View – FOV) 47° μοιρών (από 40° που έχει άλλος τύπος της οικογένειας NYX), είναι ελαφρύτερο κατά 25%, διαθέτει εξελιγμένες λυχνίες 4G+ της Photonis, αλλά και εξελιγμένη εργονομία για χρήση από τους στρατιώτες ακόμη και με γάντια κατά τη διάρκεια δύσκολων επιχειρήσεων. Η προσθήκη ενός υπερσύγχρονου NVG στο χαρτοφυλάκιό της, θα επιτρέψει στη SAFRAN να παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα για τις ένοπλες δυνάμεις.

Μία πολυετής συνεργασία  

Τον Νοέμβριο του 2017 οι δύο εταιρίες, ΤΗΕΟΝ SENSORS και SAFRAN Vectronix, είχαν ανακοινώσει τη στρατηγική συνεργασία τους σε παρόμοιο διαγωνισμό για την παροχή οργάνων νυχτερινής όρασης στις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ το 2019, η SAFRAN Vectronix επιλέχθηκε εκ νέου για να προμηθεύσει τις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις με 8.385 νέα όργανα νυχτερινής όρασης και να αναβαθμίσει 5.700 ήδη υπάρχοντα οργάνα night vision, έργο για το οποίο συνεργάστηκε και πάλι με τη ΤΗΕΟΝ SENSORS.

Στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την ESA, η THEON SENSORS κέρδισε διαγωνισμό ύψους $250 εκατομμύρια (προϊόντα Θέων Αισθητήρες και ESA) για την προμήθεια οργάνων νυχτερινής όρασης στους Αμερικανούς Πεζοναύτες. Στον εν λόγω διαγωνισμό η Optics 1 (εταιρία της SAFRAN) συμμετείχε στο παραπάνω σχήμα με την προμήθεια του Clip-on θερμικής απεικόνισης (eCOTI) αξίας περίπου $100 εκατ.

Επικοινωνώντας με την εταιρία, ο Γενικός Διευθυντής της ΤΗΕΟΝ SENSORS, κ. Βασίλειος Σαββαΐδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, τόνισε: «Η νέα συμμετοχή μας στο διαγωνισμό του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, μέσα από την κοινοπραξία μας με τη SAFRAN ELECTRONICS & DEFENSE, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική παρουσία, σε γαλλικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Ήδη η Γαλλία, λόγω της κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής της προσέγγισης, έχει ανοίξει έμπρακτα τους γαλλικούς εξοπλισμούς και σε άλλες μη γαλλικές ευρωπαϊκές εταιρίες. Στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και σύμφωνα με την αμυντική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Γαλλικής και Ελληνικής Δημοκρατίας, όλες οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν την εξωστρέφειά τους δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και στην παγκόσμια αγορά».

Πηγή:  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis