Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 17/01/2021

Δεν κράτησε πολύ τελικά η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» αρνήθηκε κάθε ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport.gr, μετά και την εξέλιξη αυτή, ο Κουφοντίνας επέστρεψε στις Φυλακές Δομοκού, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος βαρυποινίτης είχε διακομιστεί εκτάκτως με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Λαμίας, επειδή η υγεία του επιβαρύνθηκε σημαντικά από την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενος για την μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

[custom:google-ads]

Ο ίδιος, σε κείμενο του για την απεργία πείνας, είχε κάνει λόγο για πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας».

Από νωρίς το πρωί, σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκαν κείμενα που αναφέρουν ότι ο «Λουκάς» είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της απεργίας πείνας, ωστόσο, χαρακτήρισαν «βίαιη» τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, με κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι Νίκος Μαζιώτης και Γιάννης Δημητράκης αναφέρουν: «Από σήμερα Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, ξεκινάμε απεργία πείνας εις ένδειξη Αλληλεγγύης στο σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Καταγγέλλουμε τη βίαιη μεταγωγή του με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο παρά το ότι δήλωσε ότι δεν θέλει καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Πηγές: cnn.gr, reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis