Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 15/12/2014

 

Τέσσερις «σκιές» αναζητούν… πρόσωπο, μέσα από το υλικό των καμερών ασφαλείας, που έχουν συλλέξει τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου από τουλάχιστον 50 σημεία, στην ευρύτερη περιοχή του Π. Ψυχικού.
 
Μία από αυτές καταγράφει τις τέσσερις ανθρώπινες φιγούρες και τις λάμψεις από τις βολές των δύο πολεμικών καλάσνικοφ από την οδό Λαζάρου Σώχου. Η δεύτερη, μιας ναυτιλιακής εταιρείας, εντοπίζει το όχημα, κλειστό βαν ή suv, στο οποίο επιβιβάζονται οι δράστες, το οποίο πιθανόν οδηγεί γυναίκα, να στρίβει αριστερά στην οδό Αδριανείου και μετά από δύο οικοδομικά τετράγωνα χάνεται η επαφή.
 
Ο στόχος της ΕΛ.ΑΣ.
 
Στόχος ο εντοπισμός υλικού σε παλαιότερο χρόνο, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της επίθεσης, όταν οι δράστες θα ήταν ακάλυπτοι, ακόμη και μέσα από το γυμναστήριο, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τον πρεσβεία του Ισραήλ.
 
Η προσέγγιση, η επίθεση και η διαφυγή ίσα που φθάνει τα 30 δευτερόλεπτα, όπως διαπιστώνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανησυχητική είναι η εξοικείωση με τα πολεμικά καλάσνικοφ και η ευστοχία, που επέδειξαν, καθώς από τις τουλάχιστον 56 σφαίρες που εξαπέλυσαν, από απόσταση 50 μέτρων, περίπου 50 από αυτές έχουν πλήξει το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας.
 
Από το καταγεγραμμένο υλικό των καμερών ασφαλείας, επιχειρείται να εντοπιστεί καθαρότερα και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και η ενδεχόμενη «παραλλαγή» του για την πιο ακίνδυνη προσέγγιση και απομάκρυνση από την περιοχή.
 
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως τα μέλη της οργάνωσης προβαίνουν σε ευρηματικές μετατροπές των οχημάτων, όπως στο παρελθόν έκαναν τα μέλη της 17Ν, για να μειώνουν τον κίνδυνο εντοπισμού και ενδεχόμενου αστυνομικού ελέγχου.
 
Αυτή η εκτίμηση δημοσιοποιείται μετά από ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, όπου οι τέσσερις δράστες, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, χρησιμοποίησαν σκούρο όχημα που στην οροφή του είχαν θέσει σε λειτουργία... αστυνομικό φάρο, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν έλεγχο ως... Ασφαλίτες!
 
Οι επικεφαλής αξιωματικοί βλέπουν πολλά κοινά σημεία στην  προσέγγιση και διαφυγή των δραστών της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ, με την αντίστοιχη στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων. Εκτιμούν πως αν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε δεν «καεί», τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης γιάφκας της οργάνωσης σε αυτό το καθορισμένο γεωγραφικό «τρίγωνο», για την οποία γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό της.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν εμφατικά, πως η ΟΛΑ, είναι ένα 2ο δημιούργημα του Νίκου Μαζιώτη, που λειτουργούσε παράλληλα με τον Επαναστατικό Αγώνα, πιθανόν με κοινά μέλη, ενώ δεν αποκλείουν και κοινές κλειστές γιάφκες, με οχήματα, οπλισμό και εκρηκτικά. Σε κάποιον από αυτούς τους «αόρατους» χώρους, βρίσκονται το παροπλισμένο ή ελαττωματικό RPG-8, της ΟΛΑ, τα τρία πολεμικά καλάσνικοφ που έχει χρησιμοποιήσει, πιστόλια, χειροβομβίδες, ίσως και το παγιδευμένο όχημα του Επαναστατικού Αγώνα, τα εκρηκτικά και ο οπλισμός του.
 
«Η ΟΛΑ είναι δημιούργημα του Νίκου Μαζιώτη. Είναι η 2η οργάνωσή του, παρότι υποστηρίζει ότι έχουν ιδεολογικές διαφορές. Τουλάχιστον δύο από τα μέλη της αποτελούν κοινό εκτελεστικό πυρήνα της ΟΛΑ και του Επαναστατικού Αγώνα», υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι διαπιστώνουν κλιμάκωση επιθέσεων της νεοτρομοκρατίας όπως... παλιά, με τις μικρότερες τρομοκρατικές επωνυμίες να δίνουν την σκυτάλη σε εκείνες με μεγαλύτερο οπλοστάσιο και επιχειρησιακές δυνατότητες. «Δεν είναι καλή εποχή», δηλώνουν.
 
Οι ίδιοι αξιωματικοί επισημαίνουν την προχθεσινή άμεση αντίδρασή του Νίκου Μαζιώτη σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ρόλο και στη «στρακαστρούκα» που δεν εξερράγη, ένα 48ωρο νωρίτερα, σε Τράπεζα του Χαλανδρίου. «Εξαγριώθηκε γιατί του χάλαγε το προφίλ μια τέτοια αποτυχημένη ενέργεια. Ο ναρκισσισμός του δεν του επέτρεπε να έχει ρόλο σε αυτή, όταν μάλιστα πιθανότατα ήξερε τι δυνατότερο θα ακολουθούσε», αναφέρουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.
 
Αν δεν δημοσιοποιηθεί προκήρυξη δεν έχει κλείσει ο κύκλος των επιθέσεων, λένε, τα ίδια στελέχη που δεν αποκλείουν και νέο ισχυρότερο χτύπημα, ενδεχομένως με αντιαρματική ρουκέτα, ακόμη και με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, καθώς από το «κάδρο» λείπει ο «Επαναστατικός Αγώνας», που όπως στο παρελθόν έγραφε τον... επίλογο σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. Από την ίδια αστυνομική ανησυχία δεν λείπει ο προσωρινά «αδρανής», Χριστόδουλος Ξηρός, οι ασύλληπτοι «πυρήνες» και μερικοί άλλοι…  
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis