Επίσκεψη Πομπέου: Ενημέρωση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. για όσους υπερεργάστηκαν στα μέτρα ασφαλείας

Επίσκεψη Πομπέου: Ενημέρωση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. για όσους υπερεργάστηκαν στα μέτρα ασφαλείας

Ενημέρωση από το facebook της Ένωσης Αθηνών:

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στην Δ/νση Ασφάλειας Αττικής και διατέθηκαν από τις Υπηρεσίες τους προς ενίσχυση της Υ.Κ.Α., κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ότι με εντολή του κ. Διοικητή Ασφαλείας κ .ΤΖΕΦΕΡΗ Πέτρου προβλέφθηκε η χορήγηση επιπλέον Η.Α. στους αστυνομικούς που η υπηρεσία τους συνεχίστηκε λόγω υπηρεσιακών αναγκών, πέραν το προβλεπομένου ωραρίου εργασίας.

Κατόπιν τούτου, οι εν λόγω συνάδελφοι καλούνται να αιτηθούν από τις Υπηρεσίες τους τη σχετική Ημερήσια Ανάπαυση.

Εκ του αποτελέσματος, αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι μια γνωστή από καιρό επίσκεψη ενός επισήμου προσώπου επηρέασε την εύρυθμη λειτουργία νευραλγικών Υπηρεσιών της Δ/νσης Ασφαλείας, η οποία κλήθηκε να διαθέσει τελευταία στιγμή δεκάδες συναδέλφους, διαταράσσοντας έτσι τον υπηρεσιακό και οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Επιπλέον όπως ήδη καταγγέλθηκε, εκτέλεσαν καθήκοντα αλλότρια από το αντικείμενο της Ασφάλειας (ως χειριστές x-ray), λόγω της αδυναμίας της Υπηρεσίας του Αρχηγείου που είναι επιφορτισμένη με τη λήψη μέτρων ασφαλείας – προστασίας επισήμων προσώπων να αναλάβει, ως όφειλε, λόγω αρμοδιότητας, τη λήψη μέτρων ασφάλειας και χειρισμό συσκευών X-RAY με δικές της δυνάμεις για όλες τις εκδηλώσεις και επισκέψεις επισήμων στην Αττική, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1519/19/289972 POL του Αρχηγείου.