Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 14/11/2019

Επιβαρυντική για τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία, Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη ήταν η προανακριτική κατάθεση που έδωσε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 45χρονος συγκατηγορούμενός τους, Διονύσης Μπάκας.

Ο 45χρονος, ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Χολαργό όπου βρέθηκε ο οπλισμός, ισχυρίστηκε ότι η μεταφορά σακιδίων στο διαμέρισμά του έγινε καθ’ υπόδειξη του Βαγγέλη Σταθόπουλου.

[custom:google-ads]

Μάλιστα, στην κατάθεσή του επαναλαμβάνει αρκετές φορές τη λέξη «καθ’ υπόδειξη» και αναφέρει ότι ο Σταθόπουλος είχε τα κλειδιά από το σπίτι της Κυψέλης, από όπου μεταφέρθηκαν στο Χολαργό σακίδια και σακούλες. Μάλιστα, ο 45χρονος αναφέρει ότι του μεταφέρθηκε ως πληροφορία ότι έκαναν ληστεία, η οποία δεν πήγε καλά. Στο διαμέρισμα της Κυψέλης, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία βρισκόταν ο οπλισμός, ο Μπάκας ισχυρίζεται ότι πήγε μαζί με το Σταθόπουλο, με δικό του αυτοκίνητο.

Μετά τη μεταφορά των σακιδίων στο Χολαργό, ο Μπάκας ανέφερε ότι περίμενε να πάρουν τα σακίδια και τις σακούλες από το σπίτι του, χωρίς όμως να του προσδιορίσουν το χρόνο.

Διαφορετική στάση σε σχέση με την κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική κράτησε χθες Τρίτη στον Ανακριτή, καθώς στην απολογία του δεν επιβεβαίωσε τους επιβαρυντικούς ισχυρισμούς του για τους δύο συγκατηγορουμένους του.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Σταθόπουλος ανέφερε στην απολογία του στον Ανακριτή ότι δεν πήρε μέρος στη ληστεία και ότι δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Το μόνο που παραδέχτηκε είναι ότι θέλησε να βοηθήσει τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στην περίθαλψή του.  Ο Χατζηβασιλειάδης είναι ο 46χρονος που τραυματίστηκε από λάθος κατά τη διάρκεια της ληστείας στο Opap Play στο Χολαργό. Το Dna του βρέθηκε κοντά στον τόπο της ληστείας και ταυτοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Έκτοτε έκτοτε αναζητείται από την Αντιτρομοκρατική για να συλληφθεί.

«Προβληματική δικονομικά κατάθεση»

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Σταθόπουλου, Γιώργος Κακαρνιάς, δηλώνει στο ethnos.gr ότι οι κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του δεν στοιχειοθετούνται:

«Η θέση του Σταθόπουλου είναι ότι δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Η εμπλοκή του στην υπόθεση βασίζεται σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική και σε μία προανακριτική κατάθεση συγκατηγορουμένου του, η οποία δικονομικά είναι προβληματική. Θεωρώ ότι η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στις αναλύσεις του γενετικού υλικού και των δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι οποίες θα έρθουν στη συνέχεια. Ωστόσο, με τα στοιχεία αυτά, δηλαδή αυτό το ανώνυμο τηλεφώνημα και την προανακριτική κατάθεση του συγκατηγορουμένου του, ο Σταθόπουλος οδηγήθηκε στη φυλακή».

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis