Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Αθήνας - BINTEO

Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Αθήνας - BINTEO

Μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της αστυνομικής βίας, πορεία πραγματοποιείται και σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μετά από καταδίωξη στο Πέραμα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

 
 

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές, με διαδηλωτές να κρατούν πανό στο οποίο αναγράφεται "η αστυνομία δολοφονεί", ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη.

Διαμαρτυρία και στην Κορινθία - Ρομά καίνε λάστιχα

Σημειώνεται ότι Ρομά διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου και στην Κορινθία, με τον αυτοκινητόδρομο της Κορίνθου - Πατρών να είναι κλειστός, στο ύψος του Ζευγολατιού. Οι συγκεντρωμένοι καίνε λάστιχα, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, μέσω του κόμβου του Κιάτου, για όσους οδηγούς κινούνται προς Κόρινθο και μέσω του κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου, για όσους κατευθύνονται προς Πάτρα.

www.thetoc.gr