Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:05 | 09/01/2022

Επικίνδυνη καταδίωξη που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττική και σήμανε συναγερμό στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Οι αρχές πιστεύουν ότι τα δύο άτομα που καταδίωκαν, τους οδηγούν στα ίχνη της συμμορίας της… μαξιλαροθήκης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, όλα ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου όταν δύο Ρομά εισέβαλαν σε διαμέρισμα στην οδό Ικαρίας στο Χαλάνδρι και άρπαξαν χρήματα και κυρίως κοσμήματα μεγάλης αξίας, τα οποία έκρυψαν μέσα σε μαξιλαροθήκη, κατά την προσφιλή τους τακτική.

Κατά τη διαφυγή τους έπεσαν σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ και δεν σταμάτησαν στο σήμα που τους έκαναν οι Αστυνομικοί. Από την στιγμή εκείνη ξεκίνησε η καταδίωξη. Οι δύο Ρομά προσπάθησαν να εμβολίσουν τις μοτοσυκλέτες κάνοντας συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς.

Μάλιστα, έριξαν κάτω τη μια από τις δύο μοτοσυκλέτες με τους αναβάτες και πάτησαν με τη ρόδα του αυτοκινήτου το πόδι του ενός αστυνομικού. Οι δράστες, που εν τω μεταξύ είχαν φτάσει έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο, εγκατέλειψαν το όχημα και ξέφυγαν τρέχοντας. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν λίγο αργότερα μέσα στο όχημα τη μαξιλαροθήκη με τα κλοπιμαία.

Λίγο αργότερα οι ένοικοι του διαμερίσματος αναγνώρισαν τα κοσμήματα που τους είχαν κλέψει οι Ρομά. Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έχει καταλήξει στην ταυτότητα του ενός από τους δράστες.

Η συμμορία της μαξιλαροθήκης

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες της χθεσινής διάρρηξης είναι παλιοί τους γνώριμοι, καθώς πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχαν εξαρθρώσει μια συμμορία που δρούσε με ανάλογο τρόπο. Τα μέλη της πραγματοποιούσαν διαρρήξεις σε διαμερίσματα, αρπάζοντας κυρίως κοσμήματα και κρύβοντας τη λεία τους σε μαξιλαροθήκες.

Τα μέλη της συνελήφθησαν και όπως όλα δείχνουν, αποφυλακίστηκαν και συνεχίζουν τη δράση τους.

enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis