Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:44 | 06/12/2023

Ο Επικελευστής και μέλος των ΟΕΑ (Ομάδες Ειδικών Αποστολών) του Λιμενικού Σώματος Σωτήρης Τατσάκης έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009.

Σωτήρης Τατσάκης

Ο Σωτήρης γεννήθηκε το 1972 στη Φασκομηλιά Θεσπρωτίας. Η θητεία του στο Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε το 1997 όταν κατετάγη στη σχολή Λιμενοφυλάκων. Στη συνέχεια εθελοντικά κατατάχθηκε σε μία από τις πιο απαιτητικές μονάδες του Λιμενικού Σώματος που κύριο σκοπό έχει την προστασία της χώρας μας από κάθε είδους οργανωμένο έγκλημα με συντονισμένες ειδικές αποστολές. Ο Σωτήρης έπειτα από επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιαίτερα απαιτητικής ειδικής εκπαίδευσης τοποθετήθηκε σε διάφορες θέσεις στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών/ Λιμενικού Σώματος (ΚΕΑ/ΛΣ) υπό τη διοίκηση της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου του 2009 ο Επικελευστής ΛΣ Σωτήρης Τατσάκης συμμετείχε σε επιχείρηση ελέγχου και εντοπισμού παράνομης εξόδου από τη χώρα. Τραυματίστηκε θανάσιμα από φορτηγό  όχημα, στο οποίο επρόκειτο να διενεργηθεί έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν παρανόμως διακινούμενων αλλοδαπών προς Ιταλία, στην είσοδο του λιμένα Ηγουμενίτσας. Ο θανάσιμος τραυματισμός τους ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να κάνει όσο καλύτερα μπορούσε τη δουλειά του.

Screenshot 2015-11-15 16Ο ήρωας του Λιμενικού Σώματος, Σωτήρης Τατσάκης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 37 ετών έπειτα από συμμετοχή σε αμέτρητες Ειδικές Αποστολές του Λιμενικού Σώματος για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, καπνού, μεταναστών, κτλ. Εκτελούσε το καθήκον του με ζήλο και αυταπάρνηση. Απόδειξη τούτου αποτελεί η αυταπάρνηση της ίδιας του της ζωής. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΤ3 λίγο αργότερα παρουσίασε το δύσκολο έργο των ΚΕΑ/ΛΣ στο οποίο υπηρέτησε ο Σωτήρης και παρακάτω μπορείτε να δείτε το μοναδικό λειτούργημα που προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι ακόμα και όταν το τίμημα για να πληρώσουν είναι η ζωή τους.

Στην εκπομπή μπορείτε να ακούσετε και λόγια των συναδέλφων του Σωτήρη που ήταν μαζί του σε αυτή την αποστολή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis