Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:03 | 24/12/2014

 

Επιπλέον άνδρες ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας θα προσλάβει η αμερικανική κυβέρνηση με σκοπό να τους αποστείλει στο Ιράκ, για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών. Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ στέλνουν μισθοφόρους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αντί για δικούς τους στρατιώτες.

Για τον σκοπό αυτό η αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με πολλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτή την στιγμή βρίσκονται στο Ιράκ περίπου 1.750 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ αναμένονται άλλοι 1.300.

Ωστόσο η παρουσία των μισθοφόρων στο Ιράκ ξυπνά άσχημες μνήμες. Το 2007 είχαν σταλεί στη χώρα μισθοφόροι της εταιρείας Blackwater, οι οποίοι συνέδεσαν το όνομά τους με εκτελέσεις και δολοφονίες αμάχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι μισθοφόροι για το Ιράκ θα προσληφθούν, απευθείας, από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι ΗΠΑ ήδη έχουν αναπτύξει δυνάμεις μισθοφόρων στο Ιράκ, κυρίως στο ιρακινό Κουρδιστάν. Το 2008 βρίσκονταν στο Ιράκ 163.000 μισθοφόροι.

Το 2013 έφταναν τους 6.000 άνδρες. Σήμερα ο αριθμός τους είναι αμελητέος, αλλά μετά τις νέες αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αναμένεται να αυξηθεί και πάλι, σίγουρα όμως όχι στα παλαιά επίπεδα.


Πηγή: worldbulettin
Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis