Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:10 | 08/02/2015

 

"Παρακολουθώ  τη ροή των γεγονότων την τελευταία εβδομάδα και αν με διακατέχει κάποιο συναίσθημα, αυτό  είναι σίγουρα ο εκνευρισμός. Εν μια νυκτί, βλέπουμε υπηρεσιακά οχήματα να γίνονται μπλοκ ζωγραφικής, περιπολικά να τυλίγονται στις φλόγες , συναδέρφους να δέχονται επίθεση και να μην τους επιτρέπεται οποιαδήποτε αντίδραση, και μια κατάσταση που μόνο φαρσοκωμωδία θυμίζει.  Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

   Σάββατο,  31 Ιανουαρίου.  Αναρχικοί - αντιεξουσιαστές ζωγραφίζουν με σπρέι κλούβες των ΜΑΤ, ξηλώνουν το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας από αυτές και ποζάρουν μπροστά απ αυτές εμφανώς ικανοποιημένοι. Την ίδια στιγμή, συνάδερφοι της ΔΑΕ διατάσσονται να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια, αλλά να παραμείνουν  πίσω απ τις κλούβες ως έχουν.

Ερώτηση 1η : Για ποιο λόγο  και με ποιανού πρωτοβουλία  δε διατάχθηκαν οι διμοιρίες να φυλάξουν περιμετρικά  τα οχήματα ώστε να αποφευχθεί αυτό το καραγκιοζιλίκι?
Ερώτηση 2η : Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη γι α το περιστατικό?  Σίγουρα όχι ο κος Πανούσης, μιας και γι αυτόν ‘’το ότι ζωγράφισαν μια κλούβα με γκράφιτι είναι αστείο’’.
Ερώτηση 3η : Ποιος σας είπε κύριοι ότι είμαστε κλόουν σε παιδικό πάρτι να κάνουν χαβαλέ μαζί μας?

Κυριακή, 1η  Φεβρουαρίου.  Φανατικοί οπαδοί επιτίθονται σε διμοιρία, και η εντολή  είναι ‘’μην κουνηθείτε’’.  Ουδέν σχόλιο.
Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου.  Περιπολικό όχημα τυλίγεται στις φλόγες στην περιοχή των εξαρχείων μετά από επίθεση αγνώστων.

Την επόμενη εβδομάδα άραγε τι ? …

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.  Το σύνολο πολιτών και αστυνομικών χαιρέτησε την απόφαση της νεόκοπης κυβέρνησης να μην χρησιμοποιείται η Ελληνική Αστυνομία ενάντια στους πολίτες για να καταστείλει βίαια κάθε διαδήλωση, αλλά  ΩΣ ΕΚΕΙ. Σε κάθε λογικό νου, δε χωράει καμία αμφιβολία ότι δεν είναι η θέση μας να παριστάνουμε τη ‘’μητέρα τερέζα’’ σε κανένα παρανομούντα. Τα όρια είναι πολύ λεπτά, και είναι δυστυχώς πολύ εύκολο να περάσουμε στο άλλο άκρο, αυτό ασυδοσίας και της ισοπέδωσης των πάντων προς τέρψη του ‘’αντάρτικου πόλεως’’. 

Κύριοι των συνδικαλιστικών ενώσεων, εκτός από το θέμα της αποκατάστασης των μισθολογικών και το εκλογικό επίδομα που αναμφίβολα είναι αντικείμενα που μας αφορούν άμεσα, υπάρχουν  άλλα πιο σοβαρά προβλήματα στην υπηρεσία μας που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Η ηθική μας σαν έλληνες αστυνομικοί δεν μας επιτρέπει και δεν πρέπει να μας επιτρέψει κατ εντολή κανενός, να δείξουμε την παραμικρή ανοχή σε άτομα που διαταράσσουν την κοινωνική ζωή και προκαλούν με τον χ,ψ ή δείνα τρόπο,  είτε πρόκειται για ‘’επαναστάτες’’ είτε για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.

Τον τελευταίο (αρκετά μεγάλο) διάστημα  δουλεύουμε μόνο με το φιλότιμο, μιας και δε μας έχει απομείνει κάτι άλλο, και οι του οίκου μας το γνωρίζουν καλά αυτό. Εάν χαθεί και αυτό, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα αντικρίσουμε καταστάσεις που δε τις έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά. 

Απευθύνω πρόταση-έκκληση στους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων, στην συνάντηση που θα έχουν με τον κ. Υπουργό να θέσουν επι τάπητος όλα τα κακώς κείμενα που αφορούν το Σώμα, τόσο τα παλιά όσο και τα λίαν προσφάτως ανακύπτοντα ( ο νοών νοήτω), και να μην περιοριστούν μόνο στην απόφαση του ΣτΕ και τις μεταθέσεις. 

Και κάτι τελευταίο : Είτε επιθυμούν ορισμένοι να το παραδεχτούν είτε όχι, οι βόμβες μολότοφ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ (έχουν  αποδεδειγμένα στοιχίσει ζωές και έχουν προκαλέσει μυριάδες μυριάδων σοβαρότατους τραυματισμούς) και ως τέτοια θα πρέπει βάσει νόμου να αντιμετωπίζονται. Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος σ αυτή την παραφροσύνη. Μην περιμένετε να θρηνήσουμε θύματα. Θα είναι αργά."

Πηγή: Bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis