Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:20 | 18/09/2015

Δείτε την επιστολή που έστειλαν οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ (ΣΕΕΑΣ Υμηττού) στην κυβερνηση μετά τα δημοσιευματα πως η κυβέρνηση θέλει να πάει πρόσφυγες στην ΠΥΡΚΑΛ κρούωντας καμπανάκι κινδύνου!

Τα όσα αναφέρουν είναι συγκλονιστικά!

Θέμα :Χρήση οικοπέδου Λαυρίου ΕΑΣ πολιτικού τομέα.
  

Κύριοι,Πληροφορηθήκαμε ότι το οικόπεδο της ΕΑΣ πολιτικού τομέα στο Λαύριο επελέγη για προσωρινή εγκατάσταση πολιτών. Παρακαλούμε να ληφθούν υπόψη τα πιο κάτω προς ενημέρωση των αρμοδίων:

 

1.      Στο οικόπεδο αυτό ακόμα και πρόσφατα υπήρχε παραγωγή και αποθήκευση ισχυρών εκρηκτικών υλών. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι οι εντός του οικοπέδου εγκαταστάσεις έχουν αδειάσει εξακολουθεί η επικινδυνότητα των χώρων διότι είναι γνωστό ότι υπάρχουν υπολείμματα με κίνδυνο την δημιουργία σοβαρών ατυχημάτων.

2.      Το εν λόγω οικόπεδο γειτνιάζει με το οικόπεδο της ΕΑΣ αμυντικός τομέας στο οποίο υπάρχει τρέχουσα παραγωγή πολεμοφοδίων για τις ΕΕΔ και για πελάτες του εξωτερικού. Η παραγωγική δραστηριότητα αφορά γομώσεις με χρήση εκρηκτικών. Υπάρχουν επίσης αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων πολεμοφοδίων. Κατά συνέπεια η εγκατάσταση πολιτών στον διπλανό χώρο δημιουργεί πρώτον προβλήματα ασφαλούς φύλαξης και δεύτερο προβλήματα από την μη συμμόρφωση της εταιρίας με τους κανόνες ασφάλειας που ανέλαβε κυρίως προς τους εξωτερικούς της πελάτες. Υπενθυμίζεται ότι στο Λαύριο η εταιρία μεταξύ των άλλων υλοποιεί συμβάσεις προς το ΝΑΤΟ (Patriot) & προς την Κυβέρνηση των ΗΠΑ.

3.      Η ΕΑΣ πολιτικού τομέα στο Λαύριο είναι μια Α.Ε. και στην ιδιοκτησία της ανήκει μεταξύ των άλλων και το οικόπεδο στο Λαύριο. Θεωρούμε προφανές ότι το Δ.Σ της εταιρίας οφείλει να λάβει σχετική απόφαση σχετικά με το αν αποδέχεται ή όχι την πρόταση της Κυβερνήσεως για εγκατάσταση πολιτών στον ιδιόκτητο χώρο της εταιρίας.

4.      Κατά την γνώμη ανάλογη απόφαση θα πρέπει να λάβει και το ΔΣ της ΕΑΣ αμυντικός τομέας λόγω των πιο πάνω αναφερόμενων στην παράγραφο 2.

Κύριοι,

Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει επαρκώς και εγγράφως ενημερωθεί σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν από μια πιθανή διαμονή πολιτών στις εγκαταστάσεις του εν λόγω οικοπέδου. Πρακτικά είναι αδύνατο να διασφαλιστεί ότι ταλαιπωρημένοι πολίτες που δεν γνωρίζουν στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας δεν θα συμβάλλουν άθελά τους σε δημιουργία κινδύνων. Παρακαλούμε θερμά για τις δέουσες ενέργειες σας.

 
Για το Δ.Σ. του Σωματείου
  
Ο   ΠρόεδροςΟ Γ. Γραμματέας
  
Παναγιώτης   ΔούκαςΑποστόλης Βασιλάρας

yened.wordpress.com

http://espekm.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis