Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:10 | 24/09/2020

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική από το απόγευμα της Τετάρτης. Μάλιστα, σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, ενώ έγιναν τρεις συλλήψεις. 

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μέλη της εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», ενώ εντοπίστηκε η γιάφκα στο Κουκάκι με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών. 

Ειδικότερα, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψη τριών Ελλήνων (δύο ανδρών, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μίας γυναίκας 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Παράλληλα, ένας από τους συλληφθέντες  φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα και να εμπλέκεται στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλώνα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Ποια είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αποτελεί συνέχεια του «Επαναστατικού Αγώνα» με πλούσια δράση. Τελευταίο χτύπημα ήταν η επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου 2018.

Αναλυτικά τα χτυπήματα της «ΟΛΑ»:

  • Νέα Δημοκρατία – Ιανουάριος 2013: Το πρώτο χτύπημα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών ήταν μετά τα μεσάνυκτα της 14ης Ιανουαρίου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού. Τότε, ένοπλοι είχαν κατέβει από όχημα και γάζωσαν με πυρά το κτίριο. Στην επίθεση είχαν χρησιμοποιηθεί ένα Καλάσνικοφ αλλά και ένα magnum 38 special
  • Σπίτι Γερμανού Πρέσβη – Δεκέμβριος 2013. Η επίθεση είχε γίνει στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι. Την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μέσα στο φυλάκιο ειδικός φρουρός αλλά δεν είχε τραυματιστεί. Και πάλι οι δράστες έφτασαν με όχημα στο σημείο και έριξαν κατά ριπάς πυρά. Η Αντιτρομοκρατική είχε συλλέξει περισσότερους από 60 κάλυκες μετά την επίθεση.
  • Εγκαταστάσεις Mercedes – Ιανουάριος 2014. Η ΟΛΑ είχε εξαπολύσει ρουκέτα κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.
  • Πρεσβεία Ισραήλ – Δεκέμβριος 2014. Και πάλι ένοπλα μέλη της ΟΛΑ γάζωσαν με σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό, στις 3.00 τα ξημερώματα. Οι δράστες έριξαν 54 σφαίρες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστούν.
  • ΣΕΒ – Νοέμβριος 2015. Βόμβα μεγάλης ισχύος εξερράγη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.
    Υπουργείο Εργασίας – Δεκέμβριος 2016. Τα μέλη της ΟΛΑ τοποθέτησαν βόμβα σε σακίδιο που άφησαν έξω από το υπουργείο. Η βόμβα δεν είχε εκραγεί αφού είχαν επέμβει έγκαιρα οι αρχές και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
  • Eurobank – Απρίλιος 2017. Ισχυρή βόμβα είχε εκραγεί έξω από τα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στην Αθήνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυο άνδρες είχαν αφήσει την τσάντα έξω από τα γραφεία και διέφυγαν με μηχανάκι.
  • Εφετείο Αθηνών – Δεκέμβριος 2017. Η ΟΛΑ είχε κάνει διπλό χτύπημα με βόμβα αλλά και πυροβολισμούς στο κτίριο του Εφετείου στη Λουκάρεως. Μάλιστα, οι ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ και κατά του φρουρού. Ο φύλακας είχε καταθέσει ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Διέφυγαν και πάλι με όχημα το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια.

Μιχάλης Τεζάρης

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis