Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:41 | 02/02/2015

 

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει την προσεχή Τετάρτη 48χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης ο οποίος πριν έξι χρόνια πούλησε 4 «φιξάκια» κοκαΐνης σε πελάτη – αστυνομικό!

Ο 48χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου Ρόδου πριν από πέντε χρόνια, ενώ και παλαιότερα είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για παρόμοια αδικήματα.

Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου σύμφωνα με τις οποίες  ο 48χρονος φερόταν να προμηθεύει με ναρκωτικά χρήστες της περιοχής.

Έτσι στις 12 Μαρτίου 2009 στις 8.30 το απόγευμα επικοινώνησαν μαζί του και του ζήτησαν να του προμηθεύσει 3 γραμμάρια κοκαΐνης έναντι του χρηματικού ποσού των 360 ευρώ.

Η αγοραπωλησία ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο όπου ο 48χρονος μετέβη με ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο και παρέδωσε στον αστυνομικό- αγοραστή 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2,1 γραμμαρίων, για την οποία και έλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Η ναρκωτική ουσία, το αυτοκίνητο, τα δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις κάρτες SIM καθώς και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του 48χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, πώληση ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία για τις οποίες και θα λογοδοτήσει την Τετάρτη ενώπιον του δικαστηρίου.

Πάντως ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή, ο 48χρονος παραδέχτηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως κατείχε μικρή ποσότητα για λογαριασμό του.

Ο ίδιος είπε πως την ημέρα της σύλληψης του δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άλλο χρήστη, ο οποίος και τον παρακάλεσε να του δώσει λίγο. Ο 48χρονος θέλοντας να τον εξυπηρετήσει, αφού και ο ίδιος γνωρίζει πως είναι να μην έχεις τη δόση σου, πήγε να τον συναντήσει οπότε και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Ο 48χρονος τόνισε πως ουδέποτε επρόκειτο να πάρει χρήματα για τη ποσότητα που θα έδινε και πως επρόκειτο καθαρά για διάθεση μεταξύ χρηστών.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 48χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και τη καταβολή εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ.

Την υπεράσπισή του στο δικαστήριο έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.


Πηγή : rodiaki.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis