Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 05/01/2015

 

Την… πατρογονική έχθρα με νεκρούς, τις βόμβες μεγατόνων και τα  «ανταποδοτικά» συμβόλαια θανάτου, ανάμεσα στην οικογένεια του 44χρονου βαρυποινίτη κατηγορουμένου της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, και αυτής του 50χρονου αρχηγού της συμμορίας νονών της Ελευσίνας, εξετάζουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αφορμή η απόπειρα ανατίναξης της οικίας συγγενικού προσώπου του βαρυποινίτη, στην Μεταμόρφωση.

Ένα άλλο «ανοικτό αιματηρό μέτωπο», στο οποίο έχουν στραφεί οι αστυνομικές έρευνες αναφορικά με την επιχειρούμενη βομβιστική επίθεση, είναι αυτό της συμμορίας του βαρυποινίτη, με εκείνη του επονομαζόμενου «Καράφλα»-«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», μέλη της οποίας συνελήφθησαν πρόσφατα για εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Η 45χρονη συγγενής του βαρυποινίτη δε φαίνεται μαζί με τον σύντροφό της να έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, ωστόσο οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση διερευνούν τις δοσοληψίες και επαφές τους, οι οποίες ενδεχομένως έχουν αποτελέσει την αφορμή της βομβιστικής απόπειρας εναντίον τους. Στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό πάνω στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό,ενώ αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν αυτόπτες μάρτυρες, και κάμερες ασφαλείας που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

«Κόλετζ» και «Συμβόλαια»

Είκοσι χρόνια δολοφονικής αντιπαλότητας συμπληρώνονται ανάμεσα στην οικογένεια του 44χρονου βαρυποινίτη και του αρχηγού της Ελευσίνας, ο οποίος πρόσφατα έγινε πατέρας, ενώ αναμένεται να αποφυλακισθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αιματηρή αρχή έγινε στις 29 Οκτωβρίου 1994, έξω από το νυχτερινό κέντρο «Κόλετζ», όταν ο αδερφός του βαρυποινίτη σκότωσε τον μεγαλύτερο αδερφό του αρχηγού της Ελευσίνας και έναν φίλο του.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 21 Μαρτίου 1998, ο αδερφός του βαρυποινίτη, πέφτει νεκρός, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Λ. Θησέως 296 στην Καλλιθέα.

Λίγους μήνες μετά, στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας του βαρυποινίτη στη Μεταμόρφωση, σε κοντινή απόσταση από το προχθεσινό σημείο τοποθέτησης της βόμβας μεγατόνων, δολοφονήθηκε ο τρίτος αδερφός, που δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητες των αδερφών του, αλλά πλήρωσε τις αμαρτίες του.

Σημειώνεται ότι και ο μικρότερος αδερφός του αρχηγού της Ελευσίνας έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για δύο δολοφονίες, σε Ελευσίνα και Φάληρο.

Οι ανατινάξεις και η «Τζιτζίκα»

Μία μικρή χρονική παύση αιματηρής αντιπαράθεσης, αντικαταστάθηκε από βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την οικογενειακή επιχείρηση του αρχηγού της Ελευσίνας, στην συγκεκριμένη περιοχή, παρόμοια με αυτή που επιχειρήθηκε στη Μεταμόρφωση. Η πρώτη πράξη αυτού του κύκλου ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου 2003, με την ισχυρή έκρηξη βόμβας σε καφετέρια στην Ελευσίνα, που ανήκει στη μητέρα του αρχηγού της περιοχής.

Μετά από πρωτοποριακές -για την εποχή- χημικές αναλύσεις της πυρίτιδας, πάνω σε ρούχα υπόπτων και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, κατηγορήθηκαν για την επίθεση η σύζυγος του βαρυποινίτη, γνωστή με το προσωνύμιο «Τζιτζίκα», όπως αποκαλύφθηκε στις κατά καιρούς απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών τους, και ο πατέρας του. Η «Τζιτζίκα» είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές πάλι για υπόθεση έκρηξης, τον Ιούλιο του 2000, σε ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στην Κρήτη.

Στις 2 Απριλίου 2008, η ίδια καφετέρια έγινε στόχος παρόμοιας βομβιστικής επίθεσης, που άφησε πίσω της 30 κατεστραμμένα κτίρια και 20 αυτοκίνητα, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Και εκείνη η βόμβα ήταν 20 κιλών και δημιούργησε κρατήρα διαμέτρου μισού μέτρου!  Για αυτή τη βόμβα συνελήφθη ένας 48χρονος Έλληνας, μέλος της συμμορίας του βαρυποινίτη, ο οποίος κατηγορήθηκε για μία ακόμη βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 4 Μαρτίου 2008 με στόχο το κέντρο διασκέδασης «Μούσες» στη Λ. Συγγρού, ιδιοκτησίας τότε του  Μπάμπη Λαζαρίδη, συζύγου γνωστής τραγουδίστριας, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008  έξω από ξενοδοχείο στη Βούλα.
Ο ίδιος «βομβιστής» κατηγορείται ότι τοποθέτησε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε δύο οίκους ανοχής και συγκεκριμένα στις 31/3/2007 στην οδό Ιππόνακτος 14 στο Νέο Κόσμο και στις 23/3/2008 στην οδό Βριλησσού 46 στο Πολύγωνο με αποτέλεσμα από τις πυρκαγιές να προκληθούν σημαντικές ζημιές.

«Καράφλας»-δολοφονίες  

Ο 44χρονος βαρυποινίτης έχει ανοικτό ένα ακόμη «πεδίο μάχης»με τον επονομαζόμενο «Καράφλα», που τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε σε χώρους ευθύνης της δικής του δικαιοδοσίας. Τα μέλη των δύο εκβιαστικών ομάδων έχουν την τελευταία πενταετία, υπογράψει «συμβόλαια θανάτου» ο ένας για τον άλλον όπως και για μέλη των συμμοριών τους. 

Ο 34χρονος Δ. Μ. από την Αλβανία, το «καλύτερο ενοικιαζόμενο πιστόλι», όπως τον χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που συνελήφθη όταν παρείχε κρησφύγετο σε συνεργό του μακελάρη του μικρολίμανου Αρμπέρ Μπάκο, είχε υπογράψει αρκετά αιματηρά «συμβόλαια θανάτου», με στόχο τον αρχηγό της Ελευσίνας και τον «Καράφλα». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο «Καράφλας» συνεργαζόταν στο παρελθόν με τον 34χρονο Δ.Μ., τον μετέπειτα φερόμενο εκτελεστή του, αλλά τα «έσπασαν» γιατί στρατολογήθηκε ένα άλλο «πιστόλι» με το προσωνύμιο «Μόντι». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την τελευταία 10ετία, αυτός ο «πόλεμος» έχει τουλάχιστον 14 νεκρούς, ενώ έχουν αποτραπεί οκτώ συμβόλαια θανάτου.

Φερόμενος «εισπράκτορας» της πλευράς των κατηγορουμένων της απαγωγής και του αρχηγού του Χαϊδαρίου, δολοφονήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2009 μέσα σε ταβέρνα που διατηρούσε στο Μπουρνάζι. «Εισπράκτορας» της ομάδας «Καράφλα», ένας 27χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών δολοφονήθηκε στις 30 Μαρτίου 2011 στην Βάρκιζα.

Τα περισσότερα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί για την δράση Δ.Μ. αφορούν τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Η πρώτη την δολοφονία του 25χρονου Παναγιώτη Στίβα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 στην οδό Ροδοπόλεως στην Νίκαια. Το θύμα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανήκε στην ομάδα των «κουμπάρων», Γιώργου Αυτιά και Γεράσιμου Μαυράκη (σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου), οι οποίοι επίσης δολοφονήθηκαν, ο πρώτος τον Ιούνιο του 2007 στην Καλλίπολη Πειραιά και ο δεύτερος τον Οκτώβριο του 2007 στον Ταύρο.

Η δεύτερη είναι αυτή του 43χρονου Λιβανέζου Αλί Σαΐντ, τον Μάρτιο του 2008 στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Κοραή στο Π. Φάληρο, «κουμπάρου» του έγκλειστου «αρχηγού» της Ελευσίνας. Το θύμα διέθετε γνώσεις για την κατασκευή βομβών και εκτιμάται ότι βρισκόταν πίσω από παλαιότερες εκρήξεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που διατηρούσε ο αντίπαλος «αρχηγός» του Χαϊδαρίου.

Η τρίτη δολοφονία αφορά αυτή του 39χρονου Γιώργου Σαμπάτ, ισραηλινής καταγωγής, επίσης τον Μάρτιο του 2008, έξω από μπαρ που εργαζόταν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Στο ίδιο μπαρ εργαζόταν και ο 43χρονος Λιβανέζος Αλί Σαΐντ. Ο Σαμπάτ φερόταν ως ο «εκτελεστής» των Άρη Λακιώτη στις 18 Νοεμβρίου του 2005 στο Χαϊδάρι, του Γιάννη Γαβάκη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2006 και Αριστοτέλη Γιαγιά και Βασίλη Νασιπιάν στις 27 Ιανουαρίου του 2007 στη Νίκαια, μέλη όλοι της ομάδας εκβιαστών του Χαϊδαρίου και του 44χρονου βαρυποινίτη.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis