Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:24 | 29/01/2016

Χειροβομβίδα σε ένα ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων έριξαν την Παρασκευή άγνωστοι στην πόλη Βίλιγκεν-Σβένιγκεν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χειροβομβίδα δεν εξερράγη για άγνωστους λόγους και γι' αυτό δεν υπήρξαν τραυματίες από την επίθεση.

Οι δράστες έριξαν την χειροβομβίδα από τον φράχτη που υπάρχει στον ξενώνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και την εντόπισε το προσωπικό ασφαλείας.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα ανέφερε ότι ήταν «καθαρά θέμα τύχης» που η χειροβομβίδα δεν εξερράγη.

Το συγκεκριμένο κέντρο, στο οποίο  ζουν 20 άτομα, εκκενώθηκε για λίγες ώρες, ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής οι πρόσφυγες επέστρεψαν πίσω.

Δηλώσεις για το περιστατικό έκανε, μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος μίλησε για ένα νέο επίπεδο μίσους και βίας στην χώρα.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να έχουμε έναν νεκρό πρόσφυγα από τις επιθέσεις αυτές. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαβεβαιώσουμε ότι τα ξενοφοβικά εγκλήματα θα σταματήσουν και θα τιμωρούνται πιο αυστηρά», είπε.

Ενας αστυνομικός παρουσιάζει τον τύπο της χειροβομβίδας που βρέθηκε στον ξενώνα

 

 

 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis