Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 27/10/2020

Ερώτηση για τα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Η Ερώτηση είναι η εξής:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) με σειρά εγγράφων της έχει κάνει γνωστά τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα προβλήματα από τον κορονοϊό, με την έλλειψη μέσων και υλικών. Όπως ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους ελάχιστες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί για τη θωράκιση της υγείας των αστυνομικών και είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειονότητα των γραφείων που εξυπηρετούν το κοινό δεν διαθέτουν προστατευτικά διαχωριστικά plexiglass και οι αστυνομικοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες.

Η δήλωση του υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης προς εταιρείες για χορηγίες μέσων προστασίας προς το αστυνομικό προσωπικό, καθώς και το κάλεσμά του προς άλλες εταιρείες να συνεχίσουν τις δωρεές τους, είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της για μέτρα προστασίας των αστυνομικών από τον κορονοϊό.

Η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια, όπως για παράδειγμα στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, είναι απαράδεκτη και δεν έχει σχέση με τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν επίσης ότι αναγκάζονται να καλύπτουν με δικά τους έξοδα τις ελλείψεις σε υλικά και μέσα προστασίας, όπως για παράδειγμα τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Επισημαίνουν ότι πάρα πολλά αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης τους, χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντικατάστασή τους. Απαιτείται άμεση επίλυση του προβλήματος, με τη χορήγηση ενός αλεξίσφαιρου γιλέκου σε κάθε αστυνομικό που εκτελεί εξωτερική υπηρεσία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  1. Για την παροχή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλεξίσφαιρων γιλέκων, σε όσους αστυνομικούς εκτελούν εξωτερική υπηρεσία;

  2. Για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης;».

 

Πηγή:  902.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis