Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:55 | 28/11/2014

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4301/2014, καταργούνται οι διατάξεις που προέβλεπαν τη δυνατότητα μετεγγραφής πλησίον του τόπου της υπηρεσίας τους για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που εισήχθησαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η φοίτηση σε απομακρυσμένα ιδρύματα είναι πρακτικά αδύνατη, λόγω της φύσεως και των ιδιαιτεροτήτων του επαγγέλματός τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δια βίου εκπαίδευση και η περαιτέρω εξειδίκευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θεωρούνται πλέον απαραίτητα για την αποτελεσματικότητά τους, γι’ αυτό και συνιστούν πάγια τακτική σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Πόσες είναι οι αιτήσεις Στρατιωτικών και Αστυνομικών για μεταφορά της θέσης φοίτησης σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πλησίον του τόπου της υπηρεσίας τους;

2. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις μετεγγραφής είναι λίγες ή στην πλειονότητά τους αφορούν τη μεταφορά σε περιφερειακά τριτοβάθμια Ιδρύματα, προτίθεστε να επανεξετάσετε τη δυνατότητα μετεγγραφής για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ;

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2014
Ο ερωτών Βουλευτής

Μάξιμος Χαρακόπουλος

espekm.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis