Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 03/10/2021

Μία επιχείρηση υψηλής επικινδυνότητας έφερε σε πέρας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τη σύλληψη του δεύτερου ληστή της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, καθώς όπως μεταφέρουν στο reader.gr ο 41χρονος ήταν έτοιμος για «μάχη» ιδίως μετά τη σύλληψη του 33χρονου συνεργού του.

Οι αστυνομικοί είχαν εδώ και κάποιες ημέρες εντοπίσει τις κινήσεις του και είχαν αντιληφθεί πως το τσαντάκι που είχε μαζί του δεν ήταν «αθώο», γι’ αυτό και την υπόθεση της σύλληψης του χειρίστηκαν πάνοπλοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Το γεγονός ότι ο 41χρονος είχε στο τσαντάκι του πιστόλι με «κουμπωμένο» γεμιστήρα και 12 σφαίρες, ενώ είχε μαζί και δεύτερο γεμιστήρα, δείχνει πως ήταν προετοιμασμένος για συμπλοκή εάν έπεφτε σε κάποιον τυχαίο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της επιχείρησης για τη σύλληψη του.

Γι’ αυτό –όπως και στην περίπτωση του 33χρονου συνεργού του- δεν του δόθηκε κανένα περιθώριο αντίδρασης, καθώς ο 41χρονος είδε να τον σημαδεύουν ταυτόχρονα τα όπλα των αστυνομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κακοποιός αιφνιδιάστηκε τόσο, που δεν πρόλαβε καν να ακουμπήσει το τσαντάκι του. Αφού του πέρασαν χειροπέδες, ανέλαβε δράση η Σήμανση που «ξεσκόνισε» για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA το δωμάτιο που έμενε στο ξενοδοχείο στην Ομόνοια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν βρεθεί στο χώρο άλλα άτομα από τον ποινικό χώρο.

Κίνδυνος συμπλοκής

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τραπέζι είχε πέσει και η ιδέα της εισβολής στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ωστόσο, απορρίφθηκε καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ένοπλης συμπλοκής με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι ο 41χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ναρκωτικά, απόπειρα κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάρτιο αλλά φαίνεται ότι συνέχισε τη δράση του. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία για την υπόθεση της ληστείας στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως αλλά και για άλλες υποθέσεις.

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis