Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 27/01/2022

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων:

Με την παρούσα το Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Κ.θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους, που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία το χρονικό διάστημα από 23-01-2022 έως και σήμερα (27-01-2022) και συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εκδηλώθηκαν στα νησιά των Κυκλάδων.

Το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων, που υπηρετούν στο Νομό Κυκλάδων κατέβαλλαν υπέρ το δέον προσπάθειες, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου εκτιθέμενοι οι ίδιοι στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες εκτελούσαν καθήκοντα ρυθμιστή κυκλοφορίας και ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς για την προσβασιμότητα στο οδικό δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και να διασφαλιστεί η προστασία όλων των πολιτών. Πράγματι, η όλη προσπάθεια επικεντρώθηκε, ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμένοι οδηγοί και πολίτες σε δρόμους και δύσβατες περιοχές, γεγονός που επιτεύχθηκε.

Εκτός αυτών, όμως, οι αστυνομικοί έχοντας ως γνώμονα την προστασία των πολιτών και τη διαφύλαξη των περιουσίων βοήθησαν, ώστε να μεταφερθούν άτομα, που διέμεναν σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές, μετέφεραν οι ίδιοι με τα περιπολικά αυτοκίνητα φάρμακα σε ηλικιωμένους πολίτες, ενώ δεν παρέλειψαν να συνδράμουν και τους αγρότες κατά τη μετακίνησή τους σε αγροτικές εγκαταστάσεις, όπου υπήρχαν ζώα, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ευζωία αυτών. 

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δυσμενείς, κληθήκαμε για ακόμη μία φορά να εκτελέσουμε το χρέος μας υποκαθιστώντας αρμοδιότητες και υποχρεώσεις άλλων φορέων. Οι γυναίκες και οι άνδρες τις Ελληνικής Αστυνομίας αψηφώντας τα καιρικά φαινόμενα και επιδεικνύοντας απαράμιλλο σθένος ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα τους και κατάφεραν να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Είναι τιμή μας να έχουμε τέτοιους συναδέλφους, οι οποίοι δρουν ευσυνείδητα και τους ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                   Ο   Γεν. Γραμματέας

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος                                       ΞΕΝΕΛΛΗΣ Μιχαήλ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis