Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 07/10/2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Ομοσπονδιακοί ανακριτές έκαναν έφοδο στο γραφείο του Μανχάταν ενός από τα κύρια αστυνομικά σωματεία της πόλης της Νέας Υόρκης σε σχέση με μια συνεχιζόμενη έρευνα, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σε δήλωσή του αργά την Τρίτη, το σωματείο «Sergeants Benevolent Association» παραδέχθηκε την έρευνα και είπε ότι ο πρόεδρός του, Εντουαρντ Μ. Μάλινς (Edward D. Mullins), «προφανώς ήταν ο στόχος της ομοσπονδιακής έρευνας».

Το σωματείο, που χαρακτηρίζεται ως η πέμπτη μεγαλύτερη αστυνομική ένωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε στη δήλωσή του ότι «λόγω της σοβαρότητας αυτού του θέματος και της αβεβαιότητας του αποτελέσματος», το εκτελεστικό του συμβούλιο ζήτησε από τον κ. Μάλινς να παραιτηθεί και αυτός συμμορφώθηκε.

Το σωματείο εκπροσωπεί περίπου 13.000 ενεργούς και συνταξιούχους αστυνομικούς υπαρχιφύλακες στη Νέα Υόρκη. Η έδρα της ερευνήθηκε στο πλαίσιο μιας έρευνας από το FBI και από τη Μονάδα Δημόσιας Διαφθοράς από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν, είπαν οι άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Οι ερευνητές εκτέλεσαν επίσης ένταλμα έρευνας στο σπίτι του κ. Μάλινς στο Λονγκ Αϊλαντ, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του FBI από το αρμόδιο γραφείο της υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη.

Στη δήλωσή του, η οποία εκδόθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο, η Ενωση των Υπαρχιφυλάκων ανέφερε πως «δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει ότι οποιοδήποτε άλλο μέλος», εμπλέκεται ή στοχεύει σε αυτό το θέμα. Ο ισχυρισμός της Ενωσης δεν μπορούσε να επαληθευτεί αμέσως και δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί η ακριβής εστίαση και το εύρος της έρευνας.

Η εκπρόσωπος του FBI, Αντριέν Σενατόρε (Adrienne Senatore), είπε μόνο ότι οι πράκτορες «διεξήγαγαν μια επιχείρηση επιβολής του νόμου, σύμφωνα με μια συνεχιζόμενη έρευνα» στα γραφεία της Ενωσης και στο σπίτι του κ. Μάλινς. Εκπρόσωπος του αμερικανικού εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες πέρασαν ώρες μέσα στην έδρα της Ενωσης, όπου κατέβασαν τα ξύλινα ρολά παραθύρων και τοποθέτησαν κομμάτια χαρτονιού μέσα στα παράθυρα για να εμποδίσουν το κοινό να κοιτάξει.

Οι πράκτορες μετέφεραν τουλάχιστον 11 μεγάλα κουτιά από χαρτόνι και μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών έξω από τα γραφεία. Το περιεχόμενο ήταν άγνωστο, αν και μέσα σε ένα κουτί υπήρχαν τουλάχιστον δύο φάκελοι με την ένδειξη «απόδειξη» και αυτό που φαινόταν να είναι ένας μεγάλος σκληρός δίσκος υπολογιστή.

Ούτε ο κ. Μάλινς, μια ντόμπρα προσωπικότητα που διοικεί το σωματείο από το 2002, ούτε ο δικηγόρος του σωματείου, Αντριου Κουίν (Andrew C. Quinn), απάντησαν σε μηνύματα που ζητούσαν σχόλιο σχετικά με την επιδρομή, την οποία ανέφερε πρώτη η «New York Daily News».

Παρ' όλο που το σωματείο που ηγείται είναι σημαντικά μικρότερο από την Ενωση «Police Benevolent Association», τη μεγαλύτερη αστυνομική ένωση του έθνους, ο κ. Μάλινς έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα, εν μέρει χάρη στην ευρωστία του και την προθυμία του να εμπλακεί σε διαδικτυακή πρόκληση.

Εχει κάνει σκληρές και εμπρηστικές παρατηρήσεις στο Twitter σχετικά με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάσιο και άλλους τοπικούς αξιωματούχους, κηρύσσοντας πόλεμο στον δήμαρχο πέρυσι μετά από πυροβολισμό δύο αξιωματικών και κατηγορώντας τον κ. Ντε Μπλάσιο για προώθηση αντιπολιτευτικών συμπεριφορών.

Ο κ. Μάλινς έχει κληθεί για απειθαρχία στην Αστυνομία για άλλες αναρτήσεις στο Twitter, συμπεριλαμβανομένης της κοινοποίησης αστυνομικής έκθεσης που τεκμηριώνει τη σύλληψη της κόρης του κ. Ντε Μπλάσιο, Κιάρα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών για αστυνομική βία και φυλετική δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη πέρυσι. Το Αστυνομικό Τμήμα δεν δημοσιεύει συνήθως εσωτερικές αναφορές και αυτή που μοιράστηκε ο κ. Μάλινς περιείχε προσωπικές πληροφορίες για την Κιάρα ντε Μπλάσιο.

Η ακρόαση για τις κατηγορίες ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, αλλά αναβλήθηκε αφού ένας από τους δικηγόρους του κ. Μάλινς είχε ιατρικό πρόβλημα. Το ημερολόγιο πειθαρχικής δίκης του Αστυνομικού Τμήματος δείχνει μια άλλη ακρόαση που έχει οριστεί για τις 27 Οκτωβρίου.

Πηγή:  ekirikas.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis