Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:33 | 04/02/2015

 

Το γράφαμε και χθες, στο ρεπορτάζ για την απόπειρα ανάταξης του ηθικού των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ από τον Αττικάρχη μετά τα γκράφιτι, ότι οι πορείες δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα για τους κανόνες εμπλοκής και αυτοπροστασίας των αστυνομικών, που οι νέοι καιροί και η ηθοπλασία των νεόκοπων κυβερνώντων,  θέλει τους αστυνομικούς άοπλους και στα γήπεδα.

Θα αναρωτηθεί βέβαια κάποιος πόσες φορές οι αστυνομικοί έκαναν χρήση εκφοβιστικών πυρών σε επεισόδια αθλητικής βίας;

Μάλλον ποτέ -χωρίς και να είμαστε απόλυτα βέβαιοι- αλλά άλλο πράγμα το ιστορικό δεδομένο και άλλο πράγμα η ψυχολογία της ασφάλειας και της αυτοπροστασίας.

Σε λίγες ημέρες, στις 8 του μήνα, πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη το ντέρμπι μεταξύ των ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και σε χθεσινή σύσκεψη των επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και των ΜΑΤ, ζήτησαν, με προφορική εντολή να παρουσιαστούν οι αστυνομικοί στα μέτρα δίχως τον ατομικό οπλισμό τους, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων.

Τελικά, αποφασίσθηκε να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι να δουν τί θα κάνουν σήμερα τα ΜΑΤ στο ματς Ολυμπιακός Ατρόμητος για να πράξουν ανάλογα!

Τελικά, μέχρι να γίνουν οι κρίσεις θα δούμε μάλλον πολλά ευτράπελα. Και μέχρι τότε θα φανεί ποιοι αξιωματικοί έχουν σιδερένια πυγμή και συνείδηση και ποιοι ελαστική.

http://www.bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis