Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:35 | 10/02/2015

 

Η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις προγραμματικές δηλώσεις για επαναφορά του θεσμού του Αστυνομικού της γειτονιάς αντιμετωπίζεται με θετικό «μάτι» από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, καθώς θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Μία παράμετρος που έχει δύο συνιστώσες. Η μία είναι ότι πλέον θα είναι εμφανής η παρουσία του Αστυνομικού εντός των οικιστικών περιοχών. Η  άλλη είναι η αποδέσμευση ενός μεγάλου μέρους των αστυνομικών που συνθέτουν την ασφάλεια βουλευτών και γενικά των ονομαζόμενων μεγάλων «στόχων» και την ένταξή τους στις λεγόμενες «μάχιμες» υπηρεσίες.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το μέτρο αυτό θα συμβάλλει στη μείωση της εγκληματικότητας.

«Πράγματι κατά καιρούς διαπράττονται στην περιφέρεια της Ηλείας εγκληματικές πράξεις οι οποίες προκαλούν την τοπική κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση όμως είχαμε την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών. Το ζητούμενο όμως  για την τοπική κοινωνία δεν είναι μόνο η καταστολή του εγκλήματος αλλά η πρόληψη και η αποτροπή του. Η αντιμετώπιση του εγκλήματος και η εξιχνίαση όλων των περιπτώσεων έγκειται στην ποιότητα και το αξιόμαχο του προσωπικού της Α.Δ. Ηλείας. Όμως η έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό δημιουργεί κενά στην εμφανή αστυνόμευση με αποτέλεσμα κατά διαστήματα να έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας. Επειδή ζούμε σε ένα περιβάλλον έντονης εγκληματικότητας είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα να ενισχυθούν οι ελλειμματικές υπηρεσίες της Α.Δ. Ηλείας, έτσι ώστε ο Έλληνας αστυνομικός να μπορεί να υπερασπίσει το σύνταγμα και την δημοκρατία την περιουσία και την ζωή των πολιτών της χώρας μας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν Ηλείας κ Ηλίας Παναγούλης που θεωρεί ιδιαίτερα καθοριστικό στην προσπάθεια αυτή τον ρόλο του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς. 

Σωστή πρόθεση

 «Σε κάθε περίπτωση είναι σωστή η πρόθεση γιατί δείχνει την διάθεση του νέου υπουργού με κάθε τρόπο να διαθέσει αστυνομικούς που θα βρίσκονται άμεσα και έγκαιρα δίπλα στον κάθε πολίτη. Είναι σωστή η πρόθεσή του για επαναξέταση του όρου «στόχος» και σε ποιο βαθμό θα πρέπει να αστυνομεύεται,  γιατί ο στόχος δεν είναι μόνο ο πολιτικός, ο επιχειρηματίας και ο δημοσιογράφος, στόχος είναι και ο παππους και η γιαγιά της απομακρυσμένης περιοχής της επικρατείας καθώς και οι δικαστικοί.

 

Επομένως η προσπάθεια που γίνεται για εξοικονόμηση αστυνομικών από το πάρεργο και από την φρούρηση στόχων θα μας δώσουν την δυνατότατα να διαθέσουμε αστυνομικούς στο πλευρό του απλού πολίτη. Ο υπουργός είναι ένας τεχνοκράτης και επιστήμονος,  είναι ένας  άνθρωπος που γνωρίζει την πραγματικότητα της Ελληνικής αστυνομίας αφού πρόκειται για διδάκτορα της αστυνομικής ακαδημίας.  

 

Μάλιστα  έχει τα δικά του ερεθίσματα από το χώρο μας και θεωρούμε πως όλες αυτές οι αλλαγές που ανέφερε ότι θα επέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ελληνική αστυνομία,  θα είναι εύστοχες έτσι ώστε να επιτύχουμε  στην δημιουργία μίας δημοκρατικής, επαγγελματικής και επαρκής ελληνικής αστυνομίας»,  κατέληξε ο κ.Παναγούλης.

 

Παναγιώτης Παυλόπουλος

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis