Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:24 | 16/05/2021

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η επόμενη ταινία της Αμερικανίδας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Ελίζαμπεθ Μπανκς θα είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία σχετικά με μια αρκούδα που πήρε υπερβολική δόση κοκαΐνης.
Το ζώο έγινε διάσημο το 1985 όταν στάθηκε αρκετά άτυχο βρίσκοντας έναν σάκο γεμάτο με ναρκωτικά.
Ο σάκος περιείχε κοκαΐνη και είχε σχέση με τη CIA, τα καρτέλ ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής και μια ισχυρή εγκληματική οργάνωση που κρατούσε τις Αρχές των ΗΠΑ στο τσεπάκι.

Ας δούμε την υπόθεση πριν βγει η ταινία.
Ο νεκρός αλεξιπτωτιστής που τελικά ήταν μεγάλο κεφάλι στο εμπόριο των ναρκωτικών
Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 1985, ένας κάτοικος της πόλης Νόξβιλ της αμερικανικής πολιτείας Τενεσί, ο Φρεντ Μάιερς έκπληκτος ανακάλυψε έναν νεκρό αλεξιπτωτιστή μπροστά στο γκαράζ του.
Κρίνοντας από τον εξοπλισμό του άντρα που ήταν ξαπλωμένος στην άσφαλτο, δεν πήδηξε από το αεροπλάνο για διασκέδαση.

Φορούσε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, γυαλιά νυχτερινής όρασης και είχε μαζί του ένα απόθεμα όπλων: ένα Μπράουνινγκ εννέα χιλιοστών, ένα πιστόλι διαμετρήματος 22 εκατοστών, μερικούς γεμιστήρες με σφαίρες και ένα στιλέτο.
Στις τσάντες του βρέθηκαν τρόφιμα, βιταμίνες, πυξίδα, υψόμετρο και χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 4.500 δολαρίων.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο κάνοντας πιο προσεκτική έρευνα στον νεκρό άνδρα, βρήκαν στις τσέπες του έγγραφα με διαφορετικά ονόματα, έξι χρυσά νομίσματα Κρούγκεραντ της Νότιας Αφρικής, ένα κλειδί αεροπλάνου, μια κάρτα μέλους της λέσχης των τζόκεϋ στο Μαϊάμι και τρεις σημειώσεις με θετικά αποσπάσματα.
Μια από αυτές έλεγε: «Υπάρχει μόνο μια αμετάβλητη αρχή τακτικής: πρέπει να προκαλέσεις στον εχθρό σου τη μεγαλύτερη απώλεια, ζημιά και καταστροφή στο ελάχιστο χρονικό διάστημα».
Ο άντρας σκοτώθηκε εξαιτίας των σάκων στρατιωτικού τύπου που κρέμονταν από τη ζώνη του. Μέσα στους τρεις σάκους βρέθηκαν αρκετά σακουλάκια, καθένα από τα οποία περιείχε ένα κιλό κοκαΐνη.
Το 1985, τέτοιο ποσό ναρκωτικών είχε αξία περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια (σήμερα θα ήταν πάνω από 35,5 εκατομμύρια ευρώ). Προφανώς, οι σάκοι μπλέχτηκαν στους ιμάντες του αλεξιπτώτου και εμπόδισαν το αλεξίπτωτο να ανοίξει.

Ακόμα και χωρίς κοκαΐνη, ήταν σαφές ότι το θύμα συμμετείχε σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Εκείνα τα χρόνια, οι έμποροι ναρκωτικών συχνά χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά της κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στις ΗΠΑ ελαφρά αεροσκάφη και στη συνέχεια έριχναν κάτω με αλεξίπτωτο τα κιβώτια που περιείχαν ναρκωτικά και ραδιοφάρους.
Τα γυαλιά νυχτερινής όρασης που φορούσε ο άνδρας ήταν απαραίτητα για να εντοπίσει τα υπέρυθρα φώτα στο σκοτάδι τα όποια σηματοδοτούσαν τη ζώνη πτώσης.

Την ίδια ημέρα, ένα καταστραμμένο αεροσκάφος Cessna με διπλό κινητήρα βρέθηκε στη Βόρεια Καρολίνα, χωρίς να υπάρχει κάποιος άνθρωπος μέσα. Έπεσε σε ένα βουνό σε απόσταση 100 χιλιόμετρων από το Νόξβιλ.
Το κλειδί που βρέθηκε στην τσέπη του νεκρού αλεξιπτωτιστή ταίριαξε απόλυτα στο αεροσκάφος. Φαίνεται ότι πριν πηδήξει από ύψος δύο χιλιομέτρων, ο πιλότος κατεύθυνε το Cessna του προς τον Ατλαντικό Ωκεανό και το έβαλε σε αυτόματο πιλότο.
Η αστυνομία εντόπισε άμεσα την ταυτότητα του αποθανόντος. Ήταν ο Άντρου Κάρτερ Θόρντον.
Ήταν μεγάλο κεφάλι στην αμερικανική μαφία ναρκωτικών εκείνη την εποχή, κάποτε εργαζόταν στο αστυνομικό τμήμα ναρκωτικών και σύμφωνα με φήμες, συνεργαζόταν και με τη CIA.
Στην κηδεία του Θόρντον παρευρέθηκαν πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Δικηγόροι και αστυνομικοί στέκονταν δίπλα σε πολιτικούς και διάσημες προσωπικότητες από την πατρίδα του το Κεντάκι ενώ βρίσκονταν ανάμεσα σε κτηνοτρόφους, απατεώνες και παράξενους τύπους που σίγουρα είχαν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Μία ζωή… κυνηγώντας την αδρεναλίνη

Ο Θόρντον γεννήθηκε σε μια πλούσια οικογένεια στο Κεντάκι και ποτέ δεν είχε ανάγκη από τίποτα. Αρχικά όλα πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι γονείς του. Αποφοίτησε από τα πιο διάσημα σχολεία και μάλιστα μπήκε στο πανεπιστήμιο. Εκεί όμως δεν άντεξε για πολύ.
Άφησε τις σπουδές του ένα εξάμηνο αργότερα και πήγε στον στρατό να γίνει πεζοναύτης. Το 1965 η μεραρχία του στάλθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου, μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα, ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος. Εκεί, ο Θόρντον τραυματίστηκε και επέστρεψε με μετάλλιο.
Έναν χρόνο αργότερα, προσπάθησε να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο αλλά πάλι χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, άντεξε έναν χρόνο.
Στη συνέχεια, ο Θόρντον έγινε αστυνομικός. Σπούδαζε τα βράδια και το 1971 πήρε τελικά το πτυχίο ποινικού δικαίου ενώ το 1976 αποφοίτησε από τη νομική σχολή. Φαινόταν ότι τελικά απέκτησε μια κανονική ζωή, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν έτσι.

«Πήγε στην αστυνομία επειδή ήθελε να μπλέκεται πάντα σε καβγάδες» δήλωσε η πρώην σύζυγός του.
«Ο σκοπός του ήταν να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, όπου μπορούσε να δοκιμάζει τις αντοχές του εαυτού του. Τα ίδια περίπου έλεγαν και οι συνάδελφοί του. Σύμφωνα με έναν από τους συναδέλφους του Θόρντον, ακόμη και ο κίνδυνος ήταν ρουτίνα για αυτόν. Έκλεινε ραντεβού με επαγγελματίες εκτελεστές που είχαν συμβόλαιο στο όνομά του και με κάποιο τρόπο έβγαινε καθαρός από τέτοιες συναντήσεις. Ήταν ένας παραστρατιωτικός που έμοιαζε με τον πράκτορα 007» επισήμανε ο υπάλληλος του τμήματος ναρκωτικών που δούλευε με τον Θόρντον. «Ένας τυχοδιώκτης που κυνηγά την αδρεναλίνη».
«Ήταν ένας αστυνομικός βγαλμένος από την ταινία “Στάρσκι και Χατς”: οδηγούσε γρήγορα αυτοκίνητα, έμπαινε σε σπίτια, οργάνωνε εφόδους. Η ζωή του δεν ήταν λιγότερο έντονη από τον θάνατό του» τόνισε ο πρώην συνάδελφος του Θόρντον.
«Είμαι ένας άψογος πολεμιστής όπως τον περιέγραψε ο Κάρλος Καστανιέδα» έλεγε ο Θόρντον στη γυναίκα του.
Θεωρούσε ότι σε κάποια άλλη ζωή θα μπορούσε να γίνει ένας νίντζα, ​​ή ένας σαμουράι, ή ακόμη και κάποιος σαν τον Τζένγκις Χαν. Δυστυχώς, γεννήθηκε τον 20ο αιώνα και έπρεπε να βρει κάποια άλλη λύση να επιζήσει.
Γνώριζε άριστα πολεμικές τέχνες και συχνά έλεγε ότι κατάφερε να σκοτώσει ένα γερμανικό λυκόσκυλο με τα γυμνά του χέρια. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, ο Θόρντον έγινε εξαιρετικός πιλότος και του άρεσε να πηδάει χωρίς να ανοίγει το αλεξίπτωτο μέχρι να του μείνουν μερικές εκατοντάδες μέτρα έως το έδαφος.
Το 1977 ο Θόρντον παραιτήθηκε από την αστυνομία, υποτίθεται για να ανοίξει ένα δικηγορικό γραφείο.
Πιθανότατα, εκείνη την εποχή ασχολούνταν ήδη με το εμπόριο ναρκωτικών. Αυτό όμως είναι απλώς μια εικασία. Υπάρχουν μεμονωμένες πληροφορίες για τις περαιτέρω περιπέτειες του Θόρντον.

Η μεγάλη καριέρα στο έγκλημα και η… παράνοια

Το 1981 συνελήφθη ο επιχειρηματίας Μπράντλεϊ Μπράιαντ, ο οποίος ήταν παλιός φίλος του Θόρντον.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 22.000 δολάρια σε μετρητά, κάποια αξεσουάρ για την αλλαγή της εμφάνισής του, πάνω από δέκα πλαστές άδειες οδήγησης και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αυτόματων όπλων.
Το σημαντικότερο απόκτημα της αστυνομίας ήταν όμως το σημειωματάριό του με σχέδια για επιχειρήσεις λαθρεμπορίου ναρκωτικών και τα ονόματα των συμμετεχόντων.
Η αστυνομία κατάφερε να προσάψει κατηγορίες εναντίον 25 ατόμων από διάφορες πολιτείες.
Υπήρχαν υποψίες για συνωμοσία σχετικά με την εισαγωγή και πώληση μαριχουάνας και την κλοπή όπλων από ναυτική βάση στην Καλιφόρνια.
Ο Θόρντον ήταν ένας από τους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, το 1979 πετούσε ένα αεροπλάνο που μετέφερε μερικούς τόνους μαριχουάνας από τη Νότια Αμερική στο Κεντάκι.
Η αστυνομία θεωρούσε ότι ο Θόρντον είχε σχέση με τη λεγόμενη “Εταιρεία”, μια εγκληματική οργάνωση που ασχολούνταν με το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών.
Εκείνα τα χρόνια, ο αρχηγός της Εταιρείας, ο Τζίμι Τσάγκρα θεωρήθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στη Δύση των ΗΠΑ.
Ο Θόρντον έγινε φυγάς και κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη για μερικούς μήνες. Στη συνέχεια, το όνομά του εμφανίστηκε να σχετίζεται με μια άλλη υπόθεση: αποδείχθηκε ότι ο Θόρντον ήταν ο ιδιοκτήτης του πολυβόλου όπλου σε ένα σκάφος με φορτίο μαριχουάνας, που κρατήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Λουϊζιάνας.
Ύστερα από αυτή την ανακάλυψη, η αστυνομία τον πήρε στα σοβαρά και τελικά τον συνέλαβε. Κατέθεσε όμως την εγγύηση και επέστρεψε στο Κεντάκι.
Τρεις ημέρες πριν τη δίκη, ένας άγνωστος επιτέθηκε στον Θόρντον. Τον περίμενε κοντά σε ένα εστιατόριο, τον πυροβόλησε δύο φορές εξ επαφής και εξαφανίστηκε.
Κι οι δύο σφαίρες εισήλθαν στο αλεξίσφαιρο γιλέκο και δεν προκάλεσαν καμία ζημιά στον Θόρντον. Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι ο ίδιος είχε σχεδιάσει την απόπειρα δολοφονίας για να τον λυπηθεί ο δικαστής.

Αν και το σχέδιό του δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε ο Θόρντον, η ποινή που του ανακοίνωσαν ήταν αρκετά ελαφριά. Ο Θόρντον μπήκε σε μια φυλακή γενικού καθεστώτος στην πατρίδα του και απελευθερώθηκε μόλις έξι μήνες αργότερα.
Οι άνθρωποι όμως, εξαιτίας των οποίων φυλακίστηκε, άρχισαν να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον.
Τον εισαγγελέα τον πυροβόλησαν εξ επαφής, τον άνθρωπο που αναγνώρισε το πολυβόλο στο πλοίο με τη μαριχουάνα τού κόψανε τον λαιμό ενώ ένας άλλος μάρτυρας βρέθηκε στραγγαλισμένος σε έναν βάλτο της Φλόριντα.
Μετά τη φυλακή, ο Θόρντον έγινε παρανοϊκός. Δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι πρέπει να αναμένουμε πυρηνικό πόλεμο. Για να επιβιώσει από την κατάρρευση του πολιτισμού, συγκέντρωνε ξηρά τρόφιμα, όπλα και χρυσό.
Η αστυνομία λάμβανε αναφορές ότι ένα ολόκληρο στρατόπεδο είχε δημιουργηθεί για την εκπαίδευση μισθοφόρων πίσω από το συρματόπλεγμα του αγροκτήματός του.

«Ο Θόρντον φορούσε καμουφλάζ ρούχα, σβάστικα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, συχνά ανέφερε “οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”. Θεωρούσε τον εαυτό του ως ανεξάρτητο στρατιωτικό σύμβουλο και υποστήριζε αντικομμουνιστές από όλο τον κόσμο, από τις Αρχές του Σαλβαδόρ και την ανταρτική οργάνωση “Κόντρας” της Νικαράγουα έως τους βιομηχανικούς της Νότιας Αφρικής» έγραψε η Σάλι Αν Ντέντον στην εφημερίδα Washington Post στις 20 Οκτωβρίου του 1985.
Ο αστυνομικός που ερευνούσε την υπόθεση του Θόρντον υποψιαζόταν ότι συμμετείχε επίσης και στη λεγόμενη υπόθεση Ιράν-Κόντρας, ένα σκάνδαλο που ξέσπασε στις ΗΠΑ σχετικά με την οργάνωση της παράνομης προμήθειας όπλων στο Ιράν με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη χρηματοδότηση των ανταρτών Κόντρας στη Νικαράγουα.
Δεν ήταν δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Ο Θόρντον ήταν ένας φανατικός αντικομμουνιστής και, σύμφωνα με κάποιες φήμες, δεν πούλησε ναρκωτικά για χρήματα. Τα έσοδα πήγαν σε μυστικές επιχειρήσεις των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών στη Νότια Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Πράγματι, στο σημειωματάριο του Θόρντον βρέθηκαν κάποιες επαφές επικοινωνίας με τη CIA. Ένας από τους αριθμούς επέτρεψε να ελεγχθεί εάν η τηλεφωνική του γραμμή ήταν υπό παρακολούθηση. Ο Μπράιαντ γνώριζε τους ίδιους αριθμούς.
Ύστερα από τη σύλληψή του, διαβεβαίωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες ήταν πίσω από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την επίθεση στη ναυτική βάση στην Καλιφόρνια.

Η τελευταία πτήση και τα γέλια πριν τον θάνατο

Η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Θόρντον κράτησε δύο χρόνια. Τον Νοέμβριο του 1987 πρόσαψαν κατηγορίες εναντίον της ερωμένης του Θόρντον, της Ρεβέκκα Σαρπ και κάποιου ονόματι Ρούμπεν Σότο.
Ενώ έψαχναν τον άνδρα, η γυναίκα ομολόγησε ότι έπρεπε να συναντήσει τον Θόρντον και τον συνεργάτη μετά την προσγείωσή τους.
Στη δίκη αποδείχθηκε ότι η αστυνομία κατάφερε να αποσπάσει την ομολογία με παράνομο τρόπο. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν ότι ήταν ληστές από το κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών και την ανάγκασαν να μιλήσει με απειλές. Όποτε οι κατηγορίες απορρίφθηκαν και η Ρεβέκκα Σαρπ παρέμεινε ελεύθερη.
Κάποια πράγματα για το τι είχε συμβεί στο αεροσκάφος Cessna έγιναν γνωστά μόνο το 1990 από μια συνέντευξη με τον σωματοφύλακα Μπιλ Λεονάρντ, ο οποίος ήταν στο αεροπλάνο μαζί με τον Θόρντον.
Σύμφωνα με τον Λεονάρντ, αρχικά ήταν σίγουρος ότι πήγαινε για διακοπές στις Μπαχάμες. Ήδη μέσα στο αεροπλάνο, ο Θόρντον του είπε ότι κατευθύνονταν στην Κολούμπια.
«Την έκφραση στο πρόσωπό του μου είναι δύσκολο να την περιγράψω» τόνισε ο Λεονάρντ στη συνέντευξη. «Χαμογελούσε, αλλά το βλέμμα του ήταν πολύ έντονο. Δεν έπαιρνε τα μάτια του από πάνω μου».

Το αεροσκάφος Cessna προσγειώθηκε σε έναν βάλτο κοντά στην πόλη Μοντερία της Κολομβίας και άμεσα περικυκλώθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με πολυβόλα. Ο Λεονάρντ επισήμανε ότι δεν ήθελε να παραβιάσει τον νόμο, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή.
Για τις επόμενες δύο ημέρες, αυτός και ο Θόρντον ήταν φιλοξενούμενοι των εμπόρων ναρκωτικών. Σίγουρα όμως δεν ήταν οι Μπαχάμες: μια φορά στο μεσημεριανό, ο Λεονάρντ έφαγε κατά λάθος έναν τηγανητό παπαγάλο και έπαθε σοβαρή δηλητηρίαση.
Όταν η κοκαΐνη επιτέλους φορτώθηκε στο αεροπλάνο και έφτασε η ώρα να επιστρέψουν, δεν μπορούσε καλά καλά να σταθεί στα πόδια του.
Πάνω από τη Φλόριντα, ο Θόρντον ανακοίνωσε ότι είχε πιάσει τις ραδιοεπικοινωνίες των πρακτόρων του FBI. Φαινόταν πως τους είχαν εντοπίσει και τους ακολουθούσαν.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι λαθρέμποροι συνήθως άφηναν το αεροπλάνο και πηδούσαν με αλεξίπτωτο μαζί με το φορτίο.
Ήταν η πιο λογική επιλογή: τους συνέφερε καλύτερα να χάσουν ένα αεροσκάφος Cessna αξίας 500.000 δολαρίων παρά ένα φορτίο ναρκωτικών αξίας δεκάδων εκατομμυρίων. Ο Λεονάρντ δεν ήθελε να πηδήξει, επειδή δεν το είχε ξανακάνει.
Είχε έντονες αντιρρήσεις. Ο Θόρντον δεν ήθελε καν να τον ακούσει, οπότε κατέληξαν σε καυγά.
«Όταν φαινόταν ότι επρόκειτο να επιτεθούμε ο ένας πάνω στον άλλον, ξαφνικά άρχισε να γελά. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό. Γέλασα κι εγώ, και μια στιγμή αργότερα και οι δύο μας ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια μέσα στο αεροπλάνο» δήλωσε ο Μπιλ Λεονάρντ.

Έτσι τελείωσε η διαμάχη. Έριξαν από το αεροπλάνο κάτω τρεις σάκους με κοκαΐνη. Ο Λεονάρντ πήδηξε από το αεροπλάνο πρώτος, ο Θόρντον τον ακολούθησε.
Αν και ο Λεονάρντ δεν είχε πηδήξει ποτέ με αλεξίπτωτο, προσγειώθηκε μια χαρά. Στη συνέχεια, όπως είχαν συμφωνήσει από πριν, κάλεσε ταξί, έφτασε στο κέντρο του Νόξβιλ και εκεί συνάντησε τη Ρεβέκκα Σαρπ, η οποία τους περίμενε στο ξενοδοχείο Hyatt.
Ο Θόρντον δεν έφτασε ποτέ στο ξενοδοχείο, και αργότερα οι συνεργοί του έμαθαν ότι το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε.

Αρκούδα υπό την επήρεια κοκαΐνης

Λίγες μέρες αργότερα, στη Γεωργία, βρέθηκαν ένα εγχειρίδιο πιλότου, χάρτες της Τζαμάικα και ένας σάκος με ρούχα που πέταξε από το αεροπλάνο ο Θόρντον.
Στη συνέχεια, σε ένα φυσικό καταφύγιο στη Γεωργία, βρέθηκε ένα αλεξίπτωτο κρεμασμένο σε ένα δέντρο με τρεις σάκους που περιείχαν 95 κιλά κοκαΐνης.
Δύο μήνες αργότερα, οι ξυλοκόποι παρατήρησαν έναν άλλο σάκο με 13 κιλά ναρκωτικά. Ακόμη 100 κιλά κοκαΐνης από το αεροσκάφος Cessna του Θόρντον στα τέλη Δεκεμβρίου του 1985 βρήκε ένας κυνηγός. Πιο νωρίς όμως τα βρήκε μια αρκούδα.
«Μια μαύρη αρκούδα με 80 κιλά βάρος πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης μετά την ανακάλυψη της παρτίδας ναρκωτικών» δήλωσε το Γραφείο Ερευνών της Γεωργίας.
Προφανώς, η κοκαΐνη ρίχτηκε από ένα αεροπλάνο που οδηγούσε ο Άντρου Θόρντον, ένας πρώην καταδικασμένος λαθρέμπορος που σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Νόξβιλ της πολιτείας Τενεσί, μετά από την πτώση με το αλεξίπτωτο με το πολύ βαρύ φορτίο.
Το Γραφείο ανακοίνωσε ότι η αρκούδα βρέθηκε την Παρασκευή στη Βόρεια Γεωργία. Κοντά της βρέθηκαν «40 ανοιχτά πλαστικά δοχεία με ίχνη κοκαΐνης» ανέφερε η εφημερίδα New York Times στις 23 Δεκεμβρίου του 1985.
Ο ιατροδικαστής έβγαλε το συμπέρασμα ότι η υπερβολική δόση κοκαΐνης προκάλεσε στο άτυχο ζώο υπερθερμία, εγκεφαλικό επεισόδιο και ενδοεγκεφαλική αιμορραγία.
Στη συνέχεια, οι πνεύμονες, τα νεφρά και η καρδιά της αρκούδας σταμάτησαν να λειτουργούν. Έτσι η αρκούδα πέθανε. Όμως, παραδόξως, οι περιπέτειες της δεν τελείωσαν.

Μετά την αυτοψία, η αρκούδα ταριχεύτηκε. Αρχικά, ήταν εκτεθειμένη στην περιοχή αναψυχής του ποταμού Τσατταχούτσι στη Γεωργία, ενώ κάποια στιγμή εκλάπη.
Για λίγο καιρό, η αρκούδα εξαφανίστηκε, στη συνέχεια όμως εμφανίστηκε στην προσωπική συλλογή του διάσημου κάντρι τραγουδιστή Γουέιλον Τζένινγκς.
Δε γνωρίζει κανείς τις λεπτομέρειες της περαιτέρω μοίρας της αρκούδας. Γνωστός είναι μόνο ο τερματικός σταθμός των περιπλανήσεών της: ένα κατάστημα παραδοσιακών κινεζικών φαρμάκων στη Νεβάδα.
Εκεί τη βρήκαν οι ιδιοκτήτες του Kentucky for Kentucky, οι οποίοι από καιρό είχαν σκοπό να αποκτήσουν τη διάσημη αρκούδα.
Κατάφεραν να δεχτεί η ιδιοκτήτρια να την πουλήσει έναντι 200 δολαρίων και έκτοτε την παρουσιάζουν στο κατάστημά τους στο Λέξινγκτον.
Μετά την πρεμιέρα της ταινίας, την οποία σκηνοθετεί η Ελίζαμπεθ Μπανκς, η αγορά αυτή σίγουρα θα τους αποδώσει αρκετό κέρδος.

sputnik/ photo vid screenshot

www.el.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis