Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:13 | 21/12/2015

"Συναγερμός" σήμανε στην Αντιτρομοκρατική, μετά από τηλεφώνημα άγνωστου στον ΔΟΛ, ο οποίος έδωσε οδηγίες για να βρεθεί μία προκήρυξη σε κάδο σκουπιδιών στα Εξάρχεια. Οι αρχές εξατάζουν την πιθανότητα να πρόκειται για ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον ΣΕΒ.

Και ξαφνικά συναγερμός σήμανε στα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ένας άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και τόνισε πως μία προκήρυξη έχει τοποθετηθεί σε κάδο σκουπιδιών στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα σε σημείο επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική και στελέχη της υπηρεσίας πήγαν στο σημείο, ενώ μαζί τους έφτασαν και δημοσιογράφοι του ΔΟΛ.

Παρόλα αυτά, στο σημείο που υποδείχθηκε από τον άγνωστο, δεν βρέθηκε τίποτα, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα σενάρια, μεταξύ των οποίων να πρόκειται για φάρσα, να έκανε λάθος ο άγνωστος που τηλεφώνησε σχετικά με το ακριβές σημείο, ακόμη και το να... το μετάνιωσαν.

Κατά πάσα πιθανότητα, η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία του ΣΕΒ, ο οποίος εξερράγη τα ξημερώματα της 24ης Νοεμβρίου του 2015.

Τελικά βρέθηκε στικάκι!

Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν ένα στικάκι που περιέχει προκήρυξη, πιθανώς για την ενέργεια του ΣΕΒ. Το στικάκι βρέθηκε στη συμβολή των οδών Σμολένσκη και Εμμανουήλ Μπενάκη μέσα σε ένα καφάο του ΟΤΕ.

Το ακριβές σημείο - Φωτό από google maps
Το ακριβές σημείο - Φωτό από google maps

Μεταφέρεται ήδη στα εγκληματολογικά εγραστήρια για να εξεταστεί.

Το βίντεο της έκρηξης

Η έκρηξη είχε συγκλονίσει το κέντρο της Αθήνας και ενδεικτικές της σφοδρότητάς της, είναι οι φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί την επόμενη μέρα.

 

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

http://www.newsit.gr

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis