Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:19 | 22/12/2021
Η πόλη της Aurora και ο Γενικός Εισαγγελέας του Κολοράντο θα συνάψουν διάταγμα συναίνεσης διάρκειας έως και πέντε ετών, ώστε να τεθούν υπό παρακολούθηση και αναδιοργάνωση ζητήματα που αφορούν πολιτικές και εκπαιδεύσεις εντός της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τα οποία είχαν εντοπιστεί σε μια έκθεση Σεπτεμβρίου μετά από 14μηνη έρευνα.
 
Ο γενικός εισαγγελέας Φιλ Βάιζερ και οι αρχηγοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ανακοίνωσαν το διάταγμα συναίνεσης σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρει το Denver Channel.
 
"Αυτό το διάταγμα συναίνεσης θα ανυψώσει την αστυνόμευση και θα βελτιώσει τη δημόσια ασφάλεια στην πόλη της Aurora. Η σκληρή δουλειά που θα ακολουθήσει θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εμπιστοσύνης στην αστυνομία", ανέφερε ο Weiser σε γραπτή δήλωση.
 
Το διάταγμα λέει συγκεκριμένα ότι η Aurora θα πρέπει να αναπτύξει νέες πολιτικές και στρατηγικές για τους αστυνομικούς σε σχέση με τους ελέγχους και τα περιστατικά βίας με στόχο τη δημιουργία μιας κουλτούρας που δίνει προτεραιότητα στην αποκλιμάκωση.
 
Η πόλη θα προσλάβει επίσης έναν εξωτερικό εμπειρογνώμονα με εξειδίκευση στη στρατολόγηση και πρόσληψη ενός ειδικευμένου και διαφορετικού εργατικού δυναμικού δημόσιας ασφάλειας και στην αλλαγή των πολιτικών για τον καλύτερο εντοπισμό τάσεων και προτύπων συμπεριφοράς αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκθέτουν επανειλημμένα την πόλη ή που έχουν πολλαπλές καταγγελίες εναντίον τους.
 
Για το πρώτο έτος του διατάγματος, θα παρέχονται ενημερώσεις τουλάχιστον ανά τρίμηνο και για το υπόλοιπο του διατάγματος, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. 
 
Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της αστυνόμευσης του Κολοράντο που ψηφίστηκε πέρυσι, γνωστός ως Bill 217 της Γερουσίας, επιτρέπει στο State Department of Law να διερευνήσει τα πρότυπα και τις πρακτικές των κυβερνητικών υπηρεσιών και να επιβάλει αλλαγές εάν οι έρευνες διαπιστώσουν ότι η υπηρεσία έχει ιστορικό παραβίασης των πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων, αναφέρει η εφημερίδα Denver Gazette.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis