Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 10/01/2016

Όλες οι χώρες έχουν ένα σχέδιο b.Ένα σχέδιο που προβλέπει είτε την έξοδό τους από την ευρωζώνη,είτε την…ανυπαρξία της ευρωζώνης. Ουσιαστική και τυπική.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον δήλωσε στο BBC ότι η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να διαθέτει σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε., η κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψει πάνω σ’ αυτό» δήλωσε ο Κάμερον, εν όψει του σχετικού δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί έως τα τέλη του 2017.

Αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θεωρεί σωστή απόφαση την αποχώρηση από την Ε.Ε., εφόσον υπάρξει αναθεώρηση των σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών πρόσθεσε ότι η απόφαση αφορά τον βρετανικό λαό τον οποίο “είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στην απόφαση, όποια και εάν είναι αυτή» .
«Εάν η “έξοδος” είναι η επιθυμία των Βρετανών, τότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την υλοποιήσουμε» κατέληξε. 


Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της ORB, το 43% των Βρετανών επιθυμεί να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ε.Ε., ενώ το 36% θέλει να παραμείνει στην Ένωση.
Εάν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που θέλουν ένα «Brexit» ανεβαίνει στο 54% και όσων θέλουν την παραμονή στο 46%, έναντι 51% και 49% που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά πριν από ένα χρόνο.
 

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis