Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 26/01/2016

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου η αστυνομία του Κόβεντρι, σε μία προσπάθεια να επιστήσει την προσοχή στους κατοίκους της πόλης γύρω από το θέμα της προσωπικής ασφάλειας και τον κίνδυνο των διαρρήξεων, ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter μία σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν αστυνομικούς μέσα σε άδεια σπίτια με ξεκλείδωτες τις πόρτες.

View image on Twitter

Coventry Police criticised for going into people's homes & tweeting photos http://www.heart.co.uk/news/uk-world/police-tweet-images-inside-unlocked-homes/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We're still finding windows open, this resident has been advised and now has a secure property

 

Παρά τις αρχικές καλές προθέσεις, αυτή η εκστρατεία συνειδητοποίησης δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού δίχασε το κοινό και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να κάνουν λόγο για καταπάτηση δικαιωμάτων και παραβίαση της ιδιωτικότητας. Η βρετανική αστυνομία ανεβάζει φωτογραφίες αστυνομικών μέσα από ξεκλείδωτα σπίτια και το ίντερνετ εξαγριώνεται Μετά το θόρυβο που ξέσπασε, η αστυνομία του Κόβεντρι αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τους κατοίκους της πόλης πως σε περίπτωση ξεκλείδωτης πόρτας ή παραθύρου οι αστυνομικοί πάντα επιχειρούν να ειδοποιήσουν τους ενοίκους για να τους ενημερώσουν, πριν εισέλθουν στο σπίτι για να δουν αν έχει υποστεί διάρρηξη. Δύο μέρες αργότερα, έσπευσε να ενημερώσει ξανά πως επανεξετάζει την τακτική της εισόδου σε ξεκλείδωτα, άδεια σπίτια. Λίγο αργότερα οι φωτογραφίες που απεικονίζουν αστυνομικούς μέσα στους χώρους των άδειων κατοικιών διαγράφηκαν από τον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας του Κόβεντρι. Πηγή: www.lifo.gr

Παρά τις αρχικές καλές προθέσεις, αυτή η εκστρατεία συνειδητοποίησης δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού δίχασε το κοινό και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να κάνουν λόγο για καταπάτηση δικαιωμάτων και παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Η βρετανική αστυνομία ανεβάζει φωτογραφίες αστυνομικών μέσα από ξεκλείδωτα σπίτια και το ίντερνετ εξαγριώνεται

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε, η αστυνομία του Κόβεντρι αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τους κατοίκους της πόλης πως σε περίπτωση ξεκλείδωτης πόρτας ή παραθύρου οι αστυνομικοί πάντα επιχειρούν να ειδοποιήσουν τους ενοίκους για να τους ενημερώσουν, πριν εισέλθουν στο σπίτι για να δουν αν έχει υποστεί διάρρηξη.

Δύο μέρες αργότερα, έσπευσε να ενημερώσει ξανά πως επανεξετάζει την τακτική της εισόδου σε ξεκλείδωτα, άδεια σπίτια.

Λίγο αργότερα οι φωτογραφίες που απεικονίζουν αστυνομικούς μέσα στους χώρους των άδειων κατοικιών διαγράφηκαν από τον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας του Κόβεντρι.

Πηγή: www.lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis