Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:35 | 10/01/2015

 

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει ένα σχέδιο για πυρηνικό πόλεμο επτά ημερών με τη Δημοκρατία της Κορέας.

 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν ενέκρινε ένα νέο σχέδιο εισβολής στη Νότια Κορέα με τη χρήση μεθόδων ασύμμετρου πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των πυρηνικών όπλων, και στη συνέχει την ανάληψη του ελέγχου της γειτονικής χώρας εντός επτά ημερών.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα JoongAng Ilbo, αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας συνάντησης του Κιμ Γιονγκ-ουν και της στρατιωτικής ηγεσίας της Βόρειας Κορέας που έλαβε χώρα στις 25 Αυγούστου 2012 στην πόλη της Βονσάν στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

 

Μετέπειτα διεξήχθησαν τρεις τέτοιες συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ενημερώθηκε σχετικά με την ανάπτυξη των λεπτομερών σχεδίων και για τα αποτελέσματα των επιτόπιων ελέγχων.

 

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ενέκρινε ένα σχέδιο που μπορεί να περιγραφεί ως «πόλεμος επτά ημερών». Υποτίθεται ότι κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος ο στρατός της Βόρειας Κορέας μπορεί να καταλάβει πλήρως το έδαφος της Νότιας Κορέας, πριν από την άφιξη των ενισχύσεων από τις ΗΠΑ. Επίσης αναφέρεται και η ύπαρξη ενός εναλλακτικού σχεδίου, με το οποίο στοχεύεται η κατάληψη της Νότιας Κορέας μέσα σε 15 μέρες, για την περίπτωση που υπάρξει ισχυρή αντίσταση εκ μέρους του αντιπάλου.

 

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα ασύμμετρο οπλοστάσιο, ιδίως τα πυρηνικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους. Επιπλέον, αναμένεται να συμμετέχουν οι ειδικές δυνάμεις, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σε 200 χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, καθώς και άρματα μάχης, πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη.

 

Στρατιωτικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, σημειώνοντας ότι «έλαβαν πρόσφατα αξιόπιστες πληροφορίες (για το θέμα), και τώρα ολοκληρώνουν την ανάλυση των δεδομένων».

 

defencenews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis