Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:35 | 08/03/2016

Η Γαλλική αστυνομία θα εξοπλιστεί με τυφέκια H&K G36K διαμετρήματος 5,56x45 και ασπίδες ανθεκτικές σε σφαίρες από Καλάσνικοφ για πρώτη φορά, όπως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται στη χώρα. Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στα μέσα Νοεμβρίου που άφησε 130 νεκρούς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα.

"Μερικοί από τους εγκληματίες που αντιμετωπίζετε δεν διστάζουν πλέον να χρησιμοποιήσουν βαρέα όπλα εναντίον σας, και θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με τα μέσα για να ανταποδώσετε τα πυρά, και να έχετε επαρκή προστασία" είπε ο υπουργός Εσωτερικών Cazeneuve σε αξιωματικούς σε ένα παρισινό αστυνομικό τμήμα.

"Τα όπλα, προορίζονται για την ελίτ των δυνάμεων, θα επιτρέψουν στα μέλη ορισμένων αστυνομικών μονάδων να παρεμβαίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ενισχύσουν τις πρώτες περιπολίες, ιδίως όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές δολοφονίες", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve.

Στις κινητές αστυνομικές μονάδες (BAC), οι οποίες τις περισσότερες φορές λειτουργούν με πολιτική περιβολή, θα δοθούν 204 τυφέκια Heckler & Koch G36, κάποια από τα 1.800 αλεξίσφαιρα γιλέκα και 241 ασπίδες που είναι ανθεκτικές σε σφαίρες από τυφέκια Καλάσνικοφ.

Το συνολικό κόστος του «πακέτου», το οποίο περιλαμβάνει επίσης αλεξίσφαιρα γιλέκα ανώτατου επιπέδου (που προορίζονται για την προστασία από τα χτυπήματα του Καλάσνικοφ), νέα βαλλιστικά κράνη με γείσα, όπλα Taser και άλλα αξεσουάρ, είναι 17 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εισήχθη στη χώρα αμέσως μετά όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν σε αίθουσα συναυλιών και πολλά εστιατόρια και καφετέριες γύρω από το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, σκοτώνοντας 130 και αφήνοντας εκατοντάδες τραυματίες. Στις 27 Ιανουαρίου, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, αρνήθηκαν να άρουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος που δικαιολογεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δεδομένη την συνεχιζόμενη τρομοκρατική απειλή και τον κίνδυνο των επιθέσεων.

https://3.bp.blogspot.com/-Jo1cEp9G0WI/Vt2szSLVuRI/AAAAAAAA8hM/MazyiTXOdaE/s1600/d6841143-fd56-47d4-a348-5e96a0f6d625.jpg

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο, δήλωσαν ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν υπερβολικά σχετικά με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες η πρώτη παρτίδα των 437 G36K έχει πράγματι παραδοθεί.

 

www.guns-gr.com

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis