Κλέφτες κατά παραγγελία, με… δειγματολόγιο κλεμμένων οχημάτων και κλοπές με τη χρήση laptop ή τάμπλετ για την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας.
Ο τζίρος του κυκλώματος που έκλεβε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε Αττική, Βοιωτία και Αχαΐα ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβαν στις 18 Ιουνίου 2015, τρεις Έλληνες και έναν Αλβανό, οι οποίοι φέρονται να είχαν στήσει την πιο οργανωμένη συμμορία κλοπών οχημάτων στην Ελλάδα, μαζί με ακόμη 15 συνεργούς που αναζητούνται.
Οι δράστες είχαν… αδυναμία στα Smart και στα Range Rover, όπως και στις μοτοσικλέτες «πίστας» μεγάλου κυβισμού.
Αναζητούσαν οχήματα και μέσωδιαδικτύου, από ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης οχημάτων, στοχοποιώντας κυρίως επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων στην Αττική.Συνήθιζαν να εντοπίζουν σταθμευμένα οχήματα που τους ενδιέφεραν και στη συνέχεια είτε να τα αφαιρούν επιτόπου είτε να σημειώνουν τη διεύθυνση και να τα αρπάζουν μετά. Στην περίπτωση που τα εντόπιζαν εν κινήσει, τα παρακολουθούσαν μέχρι τον τελικό προορισμό τους και έπειτα προέβαιναν στην κλοπή τους.
Είχαν μάλιστα αναπτύξει μεγάλο δίκτυο «πελατών» και έτσι ενεργούσαν κατά παραγγελία. Δηλαδή, έκλεβαν συγκεκριμένα μοντέλα που επιθυμούσε ο πελάτης.
Για να «ανοίξουν» τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό με κατάλληλο λογισμικό, που παρέκαμπτε το ηλεκτρονικό σύστημα ακινητοποίησης των οχημάτων.
Σχεδόν την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούσαν για τις μοτοσικλέτες, τις οποίες φόρτωναν σε κλειστό φορτηγό με υδραυλική ράμπα και τις μετέφεραν απευθείας σε συνεργεία και καταστήματα ανταλλακτικών είτε για να πωληθούν αυτούσιες με παραποιημένο αριθμό πλαισίου είτε για να αποσυναρμολογηθούν και να πωληθούν ως ανταλλακτικά.Στην συνέχεια, αφού τα απομάκρυναν από το αρχικό σημείο, τα εγκατέλειπαν για μικρό χρονικό διάστημα σε γειτονικές περιοχές έως ότου βεβαιωθούν ότι δεν αναζητούνται μέσω συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) και τελικά τα μετέφεραν σε υπόγεια γκαράζ ή νοικιασμένες αποθήκες.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις κλοπών, μία περίπτωση εμπρησμού καταστήματος στην Γλυφάδα και μία περίπτωση ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ Τραπεζών, με τη χρήση τραπεζικών καρτών που βρήκαν σε αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει.
Στις περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να πουλήσουν τα κλεμμένα οχήματα, εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να δώσουν χρήματα για να τους τα επιστρέψουν. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
ΠΗΓΗ: thetoc.gr