Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:08 | 05/06/2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε σήμερα (5.6.2015) τη Ρόδο και την Κω, ολοκληρώνοντας το διήμερο των επισκέψεών του σε νησιά του Αιγαίου.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης.

Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Πύραρχος Βασίλειος Κοκμοτός. Εκεί, ο κ. Πανούσης συναντήθηκε και συνομίλησε με το προσωπικό για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο αυτό εξήρε την προσφορά τους και τους διαβεβαίωσε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, γίνονται προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αμέσως μετά, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής, Ταξίαρχος Φώτιος Νικολόπουλος. Εκεί, συναντήθηκε με το αστυνομικό προσωπικό και με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τους στόχους του Υπουργείου. «Η Αστυνομία πρέπει να λειτουργεί σωστά και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτό όμως δεν συνδυάζεται με άσχημες συμπεριφορές», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι στόχος του είναι η συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία.

Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στην Κω και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Πύραρχος Γεώργιος Τσάμης και συναντήθηκε με το προσωπικό. «Γνωρίζουμε τα προβλήματά σας. Τα ξέρουμε και γνωρίζουμε πώς πρέπει να κινηθούμε. Θέλουμε, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό των δομών και των υπηρεσιών, κυρίως όσον αφορά στους ενστόλους σε ζητήματα αναδρομικών και επιμέρους προβλημάτων», τόνισε.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκε τη Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, όπου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Γεωργακάκο και το προσωπικό. Κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία αλλά και θέματα μετανάστευσης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, τέλος, μετέβη στο Δημαρχείο της Κω, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Γιώργο Κυρίτση με κύριο θέμα τη μετανάστευση. Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα αποσυμφόρησης των εγκαταστάσεων στις οποίες φιλοξενούνται μετανάστες, τρόποι επιτάχυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών με την ενίσχυση προσωπικού και μέσων. Στο πλαίσιο αυτό δίδεται προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες και στους μετανάστες με προσφυγικό προφίλ (Σύριοι με έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα).

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό με ανθρωπισμό και πολιτισμό. Θα συνεχίσουμε να το χειριζόμαστε με ευαισθησία – ο κάθε Υπουργός στον τομέα που έχει αναλάβει. Χρειάζονται λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στη διάσωση των μεταναστών, στη στέγασή τους και στη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών τους υποθέσεων το ταχύτερο δυνατό. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να υπάρξουν συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και στενή συνεργασία της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός.



rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis