Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 25/02/2016

Η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει νόμιμες αλλαγές που θα ορίσουν το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα (cryptocurrencies) ως νομίσματα.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, οι αλλαγές αυτές σημαίνουν ότι το bitcoin θα ρυθμίζεται στενότερα και θα φορολογείται, ενώ ενδέχεται να οδηγήσουν σε περισσότερη επένδυση για την ανάπτυξη υποδομής σχετικής με τα κρυπτονομίσματα στην Ιαπωνία.

Αξιωματούχος στον τομέα οικονομικών υποθέσεων του κυβερνόντος κόμματος ανέφερε πως οι προτάσεις συζητήθηκαν εχθές και η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει το θέμα στο κοινοβούλιο. «Έχουμε πολύ δρόμο», ανέφερε, «αλλά έχουμε συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή».

Η Ιαπωνία θεωρεί το bitcoin εμπόρευμα. Ο νέος ορισμός θα θεωρεί οτιδήποτε μπορεί να ανταλλαχθεί για κάποιο αγαθό ή υπηρεσία ως νόμισμα, περιλαμβάνοντας και εξομοιώνοντας το bitcoin, το dogecoin και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.

Πάντως, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Nikkei, αξιωματούχος επεσήμανε ότι η διαδικασία μάλλον θα είναι αργή: «Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα ακόμα. Έτσι όπως λειτουργούν τα πράγματα εδώ, οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και μετά θα εργαστούμε για τη σύνταξη της νομοθεσίας», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis